Laagvlieger roept zegereeks van machteloos AS Roma een halt toe

Bij AS Roma zat Justin Kluivert op de reservebank, terwijl Rick Karsdorp niet tot de wedstrijdselectie behoorde. De thuisploeg ging in eigen stadion sterk van start en kreeg direct al een aantal goede kansen, onder meer via Stephan El Shaarawy, Cengiz Ünder en Edin Dzeko. In het eerste bedrijf bleek SPAL-doelman Vanja Milinkovic-Savic een sta-in-de-weg voor de Romeinen. Na ruim een half uur spelen deed Alessandro Florenzi van zich spreken, maar zijn poging ging voorlangs.

Vlak voor rust waren het de bezoekers die de score openden. Nadat Luca Pellegrini een overtreding beging op Manuel Lazzari, ging de bal op de stip. Andrea Petagna maakte vanaf elf meter geen fout en bracht SPAL op voorsprong in de Italiaanse hoofdstad. Al snel in de tweede helft liet Dzeko een kans onbenut om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. In plaats daarvan verdubbelde SPAL in de 56e minuut de score.

Een hoekschop van Mirko Valdifiori werd door Kevin Bonifazi gepromoveerd tot een doelpunt: 0-2. Trainer Eusebio Di Francesco wisselde na de tweede tegentreffer aanvallend en bracht Kluivert in het veld voor Bryan Cristante. Al snel daarna kregen de bezoekers echter een grote kans op de 0-3, nadat Petagna zag zijn inzet gekeerd worden door Roma-doelman Robin Olsen. Lorenzo Pellegrini was vervolgens dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn poging raakte de lat.

Een kwartier voor tijd kwam SPAL nog in de moeilijkheden, omdat doelman Milinkovic-Savic van het veld werd gestuurd. De sluitpost kreeg eerst een gele kaart voor tijdrekken en werd direct daarna op de bon geslingerd voor het weggooien van de bal. Ondanks de ondertalsituatie hield SPAL in de slotfase redelijk gemakkelijk stand tegen het machteloze Roma, waardoor de Romeinen blijven steken op veertien punten uit negen wedstrijden.