Liverpool steekt Chelsea voorbij na tweehonderdste uitzege

Door het puntenverlies van Chelsea tegen Manchester United (2-2), eerder op de zaterdag, kreeg Liverpool de kans om the Blues te passeren op de ranglijst. Bij de bezoekers had Georginio Wijnaldum voor het eerst dit seizoen geen basisplek. Het middenveld bestond uit Adam Lallana, Jordan Henderson en James Milner, terwijl Roberto Firmino voorin werd vervangen door Daniel Sturridge. De plek van de geblesseerde Sadio Mané werd overgenomen door Xherdan Shaqiri. Achterin begon Virgil van Dijk vanaf de aftrap. Hij was de enige Nederlander op het veld, want bij Huddersfield begonnen Rajiv van La Parra en Juninho Bacuna op de bank.

Meer: Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs

Veel gebeurde er niet in de openingsfase. Beide ploegen leken genoegen te nemen met het rondspelen van de bal en maakten weinig aanstalten om de tegenstander in gevaar te brengen. Het doelpunt van Salah kwam dan ook uit de lucht vallen: Shaqiri ontving de bal op de helft van Huddersfield, speelde direct vooruit en hield de bal kort bij zich. Hij bediende vervolgens Salah, die de linkerhoek vond. Na een halfuur was Huddersfield erg dicht bij de gelijkmaker. Een fraaie poeier van Jonathan Hogg spatte uiteen op de paal. Vlak voor rust zag Alex Pritchard een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, waardoor Liverpool de voorsprong tot de rust vasthield.

Heel indrukwekkend was het spel van Liverpool niet voor rust. Salah kwam, behoudens zijn doelpunt, nauwelijks in het stuk voor; voor Huddersfield was er genoeg reden om nog niet te wanhopen. Trainer Jürgen Klopp greep in de rust in, door Wijnaldum binnen de lijnen te brengen voor Henderson. Ook met de Nederlander in het elftal wisten de gasten niet te imponeren, maar kwamen ze ook niet echt in gevaar. Huddersfield zorgde slechts sporadisch voor dreiging. De achterhoede van Liverpool stond goed georganiseerd en daardoor trok Liverpool de overwinning over de streep.