Thierry Henry baalt na blunder van Sy en rode kaart binnen 111 seconden

Henry kreeg een warm welkom in Strasbourg: veel supporters van de thuisploeg klapten en gingen staan voor de trainer, voorafgaand aan het duel. De nieuwe oefenmeester zag dat zijn ploeg een duidelijk overwicht aan balbezit had in de eerste helft, maar wel op achterstand kwam. In de zeventiende minuut bracht Kenny Lala de bal voor het doel met een indraaiende voorzet, waarna Adrien Thomasson raak kopte. Doelman Seydou Sy van Monaco mocht zich de treffer aanrekenen: hij liet de houdbare bal glippen.

Sy speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hij van Henry het vertrouwen kreeg vanwege een blessure bij Danijel Subasic. Na een halfuur werd de gelijkaker van Radamel Falcao afgekeurd, vanwege een overtreding op doelman Matz Sels. Diezelfde Falcao moest even later geblesseerd van het veld. Sels onderscheidde zich nog tweemaal voor rust met knappe reddingen, waardoor het bij 1-0 bleef. In de tweede helft haalde Strasbourg een gevaarlijke bal van de lijn, voor de derde keer in het duel.

Monaco was dus dicht bij de 1-1, maar maakte het zichzelf nog een stuk lastiger doordat Samuel Grandsir 111 seconden na zijn invalbeurt een directe rode kaart kreeg voor een overtreding met hooggeheven been. Hij raakte de arm van Anthony Goncalves, die wat theatraal naar het hoofd greep maar zich wel moest laten vervangen. Tegen tien man wist Strasbourg de marge in de slotfase uit te breiden. Door toedoen van Lebo Mothiba werd het 2-0: de Zuid-Afrikaan scoorde een minuut na zijn invalbeurt. Vlak voor tijd kwam Monaco nog op 2-1 via een penalty van Youri Tielemans na een overtreding op Moussa Sylla.