Eigen doelpunt Van Rhijn beslist boeiend voetbalgevecht in Utrecht

AZ ging voor de interlandonderbreking met liefst 5-0 onderuit op bezoek bij Ajax, maar het begin in Stadion Galgenwaard mocht er wezen van de ploeg: Björn Johnsen tekende al na twee minuten voetballen voor de 0-1. De Noorse spits tikte van dichtbij binnen na een voorzet vanaf de linkerflank van Thomas Ouwejan. FC Utrecht kende zo een dramatische start, maar de formatie van Dick Advocaat herstelde zich gaandeweg de eerste helft.

Simon Gustafson was na een klein kwartier dicht bij de gelijkmaker, maar de Zweedse middenvelder schoot uit kansrijke positie op Marco Bizot. Na 36 minuten voetballen wist de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te komen. Gyrano Kerk had een knappe individuele actie in huis, waarna Emanuelson al glijdend Bizot verschalkte. FC Utrecht vocht zich zo volledig terug in de wedstrijd en was voor rust zelfs nog dicht bij een tweede treffer. Een schot van Joris van Overeem werd met moeite tot hoekschop verwerkt door Bizot.

Het voetbalgevecht tussen FC Utrecht en AZ zette zich in de tweede helft door. De bezoekers uit Alkmaar waren vlak na de onderbreking bijzonder dicht bij de 1-2, maar pogingen van Oussama Idrissi en Guus Til werden uiteindelijk voor de doellijn onschadelijk gemaakt door de thuisploeg. AZ nam het heft in handen na rust, maar moest evenwel waakzaam blijven voor FC Utrecht. Zo sprong Willem Janssen halverwege de tweede helft slordig om met een goede kopkans.

Het duel leek beide kanten op te kunnen vallen. Pantelis Hatzidiakos was vijf minuten voor tijd namens AZ dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van de Griekse centrumverdediger trof uiteindelijk de lat. FC Utrecht leek op zijn beurt genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar de Domstedelingen trokken de wedstrijd drie minuten voor tijd toch nog naar zich toe, doordat Van Rhijn de bal ongelukkig in eigen doel werkte na een voorzet van Sean Klaiber.