De Jong wil doelpuntendroogte beëindigen: 'Ballen zijn ook dramatisch'
Zondag, 21 oktober 2018 om 14:41

Ajax won zaterdagavond eenvoudig van sc Heerenveen (0-4) door treffers van Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Kasper Dolberg. Veel spelers van Ajax weten dit seizoen het net te vinden, maar Frenkie de Jong staat al anderhalf jaar droog. De 21-jarige middenvelder erkent dat het tijd wordt voor een doelpunt.

"Ik wil graag scoren natuurlijk, maar nee, het gaat niet aan mij knagen", zegt De Jong in gesprek met Voetbal Inside. "Stiekem ben ik er wel naar op zoek, maar de goal is nog niet gevallen." Zaterdagavond kreeg de Oranje-international kansen om op het scoreformulier te komen. Zo probeerde De Jong bij de 0-2 van Ziyech in de eerste helft een bal in de verre hoek te plaatsen.

Meer: ‘Barcelona slaat toe en maakt wederom megabedrag over aan Ajax’ | Van der Sar: ‘Ferguson zei twee jaar geleden al dat hij een grote ging worden’

"Ik schoot hem eigenlijk iets te zacht. Maar deze ballen zijn ook dramatisch. Als je hard met je binnenkant wil schieten met deze ballen, is dat niet lekker. Ze zijn veel te licht. Maar ik moet wel meer scoren. Ik ben er een beetje naar op zoek, maar hij is nog niet gevallen", aldus De Jong, die voor het laatst thuis tegen Go Ahead Eagles (4-0) het net vond.

"Ik heb natuurlijk een tijdje niet gespeeld. En ik stond ook veel als centrale verdediger op het veld. Maar dit seizoen heb ik nog niet gescoord sinds ik op het middenveld sta. Het wordt zeker tijd", besluit De Jong, die met Ajax op de tweede plek staat met 22 punten. Koploper PSV heeft alles nog gewonnen in de Eredivisie en heeft 27 punten verzameld.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Frenkie de Jong

Poll
Verwacht jij dat Ajax dit seizoen landskampioen wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties