'Het was schandalig, Sarri moet hem bij zich roepen en hem ontslaan'
Zondag, 21 oktober 2018 om 15:06

Manchester United incasseerde zaterdagmiddag in de wedstrijd tegen Chelsea diep in de blessuretijd de gelijkmaker van Ross Barkley, maar het was niet de 2-2 van de Engelsman die voor een woedende reactie bij José Mourinho zorgde. Marco Ianni, assistent-coach van Maurizio Sarri bij the Blues, rende na het doelpunt twee keer juichend voor de bank van the Red Devils langs, waarbij zijn laatste gebalde vuist Mourinho deed opspringen in een poging om achter Ianni aan te gaan.

De Portugees moest uiteindelijk tegengehouden worden door een steward en Phil Neville vindt dat Chelsea hard moet optreden tegen de Italiaan: "Wie dat ook is geweest van Chelsea, het was absoluut schandalig. Geen klasse en geen bescheidenheid. Hij rende naar Mourinho, Michael Carrick en de bank van Manchester United en stond vlak voor hen feest te vieren, het was schandalig", reageerde de voormalige verdediger van de rode club uit Manchester bij NBC.

"Mourinho is hierin compleet onschuldig. Die kerel kwam van de bank van Chelsea gerend en stond daar expres te juichen. Sarri juicht en dan doet hij het nog eens vlak voor Mourinho. Eerst balt hij nog zijn vuist en daarna komt hij terug en doet hij het nog een keer, schandalig. Als ik Sarri was, zou ik hem bij me roepen en hem ontslaan", is Neville duidelijk. De Italiaanse oefenmeester liet na de wedstrijd weten dat Ianni niet ontslagen zal worden, al worden er wel andere maatregelen genomen.

"Ik heb niets gezien op het veld, maar ik heb erna met José gesproken en ik snapte meteen dat wij fout zaten. Ik heb het met mijn staflid besproken en ik heb hem verteld dat hij zijn excuses aan moet bieden aan Mourinho. Ik denk dat het nu klaar is, het was onze fout. Ik ben meteen met de situatie aan de slag gegaan. Ik moet nog een keer met hem in gesprek, omdat ik zeker wil weten dat hij snapt dat het een grote fout was. Ik moet alles nog terugkijken, het is nu aan mij en aan de staf om hiermee om te gaan", reageerde Sarri tegenover verslaggevers.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Chelsea
 
Manchester United
 
José Mourinho
 
Michael Carrick

Poll
Vind jij dat Marco Ianni ontslagen moet worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties