Gullit trekt pijnlijke conclusie: 'Zijn medespelers vertrouwen hem niet'
Zondag, 21 oktober 2018 om 16:58

Álvaro Morata maakte in de zomer van 2017 de overstap van Real Madrid naar Chelsea, maar de 25-jarige spits weet nauwelijks indruk te maken op Stamford Bridge. Ruud Gullit analyseert dat de 25-voudig international van Spanje niet het vertrouwen geniet van zijn ploeggenoten om belangrijk te kunnen zijn voor Chelsea.

"Zijn ploeggenoten komen niet in de posities waarin zij iets kunnen creëren voor hem", zegt Gullit bij beINSports. "Het ergste is nog dat je ziet dat Willian en Eden Hazard altijd naar binnen dribbelen, omdat ze hem niet vertrouwen." De voormalig manager van onder meer Chelsea stelt dat Morata te vaak op de verkeerde plek staat.

Gullit zag Morata bij het 2-2 gelijkspel tegen Manchester Unitd afgelopen zaterdag wederom verkeerde keuzes maken. "Ook als je kijkt naar de voorzetten. Er is dan een moment in de eerste helft waarbij je jezelf afvraagt: 'Waar is Morata?' Hij was er niet. Zijn medespelers vertrouwen hem niet", luidt het harde oordeel van de tv-analyticus.

Morata wist in zijn eerste seizoen voor Chelsea elf keer het net te vinden en ook deze voetbaljaargang loopt het nog niet op rolletjes voor de aanvaller. In acht Premier League-wedstrijden heeft Morata nog maar twee keer gescoord. De Spanjaard, die voor circa 66 miljoen euro werd gehaald door the Blues, ligt nog tot medio 2022 vast in de Engelse hoofdstad.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Álvaro Morata
 
Ruud Gullit
 
Willian

Poll
Ben jij het eens met de analyse van Ruud Gullit?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties