Jurjus van held naar schlemiel bij nederlaag De Graafschap in Sittard

De Limburgers hadden voorafgaand aan het duel al veertien keer gescoord in de eerdere acht competitiewedstrijden. In slechts twee van de voorgaande negentien Eredivisie-seizoenen scoorde de ploeg vaker na acht duels. De Graafschap was dus gewaarschuwd en het eerste gevaar was al na twee minuten daar. Een schot van Lazaros Lamprou miste echter precisie. Even later was Lisandro Semedo dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller trof het aluminium. Na de lastige openingsfase kwam De Graafschap beter in de wedstrijd. Fabian Serrarens had na een kwartier spelen de mogelijkheid op 0-1, maar hij schoot over.

De bezoekers kenden een sterke periode in de eerste helft en Fortuna werd naar achteren gedrukt. Zeven minuten voor rust was het echter Fortuna dat tegen de verhouding in de leiding nam. Lamprou kwam naar binnen met de bal en wist Jurjus met een goed schot te verschalken: 1-0. Enkele minuten later had Fortuna de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0 nadat scheidsrechter Richard Martens, op aanraden van de VAR, een strafschop gaf. Semedo mocht aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn poging gekeerd worden door Jurjus, die even later zijn ploeg op de been hield met enkele knappe reflexen.

De Graafschap kwam na rust sterk uit de kleedkamer en kwam in de vijftigste minuut langszij. Youssef el Jebli speelde zichzelf knap vrij, mocht ver komen van de verdedigers van Fortuna Sittard en schoof de bal in de verre hoek tegen de touwen. De ploeg van trainer Henk de Jong bleef aandringen en kreeg prima kansen om op voorsprong te komen. Fabian Serrarens raakte de paal, terwijl Daryl van Mieghem een honderd procent kans om zeep hielp.

Fortuna Sittard meldde zich ook regelmatig in het vijandige strafschopgebied, maar wist het Jurjus niet echt moeilijk te maken. Toch zouden de drie punten in Sittard blijven. Alessandro Ciranni schoot op doel, waarna Jurjus enorm in de fout ging. De blunderende keeper dook over de bal heen en kon de 2-1 van de inglijdende Lamprou niet voorkomen. Toen Branislav Ninaj vlak voor tijd de 3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld. Door de overwinning klimt Fortuna naar de dertiende plaats.