Promes maakt eerste doelpunt voor Sevilla bij monsterzege
Donderdag, 25 oktober 2018 om 22:52 • Demen BulbulLaatste update: 09:46

Quincy Promes heeft zijn eerste officiële doelpunt voor Sevilla gemaakt. De international van het Nederlands elftal was donderdagavond basisspeler in het Europa League-duel met het Turkse Akhisarspor en had uiteindelijk een aandeel in de monsterzege van de Andalusiërs: 6-0. Sevilla staat na drie duels op zes punten in groep J en is daarmee koploper.

Promes bleef zonder doelpunten in zijn eerste acht wedstrijden in dienst van Sevilla, maar tegen het uitermate zwakke Akhisarspor wist hij eindelijk te scoren. De aanvaller nam na precies een uur voetballen in Sánchez Pizjuán de 5-0 voor zijn rekening. Promes werd in het strafschopgebied bereikt door Guilherme Arana, waarna hij met de hak ruimte voor zichzelf creëerde. Zijn schot bleek vervolgens onhoudbaar voor doelman Milan Lukac.

De keeper Akhisarspor beleefde sowieso geen gelukkige avond. Lukac trof weinig blaam bij de 1-0 van Roque Mesa en de 2-0 van Pablo Sarabia (strafschop), maar ging absoluut niet vrijuit bij het derde doelpunt van Sevilla. De doelman uit Servië wist een omhaal van Promes in eerste instantie nog wel tegen de paal te duwen, maar kreeg de bal in tweede instantie niet onder controle, waardoor hij uiteindelijk een eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

Sevilla kon zo met een 3-0 voorsprong aan de thee, maar weigerde in de tweede helft de voet van het gaspedaal te halen. Luis Muriel zorgde vijf minuten na de onderbreking met een van richting veranderd afstandsschot voor de 4-0, waarna Promes en Gabriel Mercado de score verder opvoerden. Het team van Pablo Machín liet in de slotfase nog enkele goede mogelijkheden liggen, waardoor Akhisarspor, waar voormalig Feyenoorder Elvis Manu ontbrak in de wedstrijdselectie, een grotere nederlaag uiteindelijk bespaard bleef.

 
UEFA Europa League
 
Sevilla
 
Pablo Sarabia
 
Quincy Promes
 
Luis Fernando Muriel Fruto

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties