Update: FIFA ziet toch af van WK met 48 landen
Woensdag, 22 mei 2019 om 21:25

Wereldvoetbalbond FIFA gaat proberen om het deelnemersveld voor het WK 2022 uit te breiden. Sinds 1998 doen er 32 landen mee aan de mondiale eindronde, maar eerder besloot de FIFA dat er 48 landen zullen meestrijden vanaf 2026. Mogelijk wordt het aantal al in 2022 opgevoerd, verklapt voorzitter Gianni Infantino.

"Wat er in 2022 gaat gebeuren? Daar kijken we nog naar. Als het mogelijk is om met meer dan 32 landen te spelen, waarom zouden we dat dan niet doen?", vraagt Infantino zich hardop af. Als er in 2022 inderdaad meer landen gaan meedoen, dan wordt er mogelijk een beroep gedaan op andere landen in de regio om ook wedstrijden te organiseren. "We moeten nagaan of het mogelijk is. We voeren gesprekken met onze vrienden in Qatar en onze vrienden in de regio."

Het is echter maar de vraag of andere landen in de regio willen meewerken. Onder meer Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte verbraken vorig jaar de diplomatieke banden met Qatar. Die boycot duurt voort tot op de dag van vandaag. Infantino wil nog niet op de zaken vooruitlopen. "We hopen dat het gaat lukken", wordt hij geciteerd door Sky Sports. Het WK van 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Update 22 mei 21.25 uur - 'FIFA ziet toch af van WK met 48 landen'
Het WK van 2022 in Qatar zal vermoedelijk plaatshebben met 32 deelnemende landen. Aanvankelijk dacht de FIFA aan een deelnemersveld van 48 ploegen, maar het Amerikaanse persbureau The Associated Press weet woensdagavond te melden dat daar waarschijnlijk toch van wordt afgezien. Volgens The Associated Press is een WK met 48 landen vanwege 'politieke en logistieke' redenen niet haalbaar. De FIFA had het toernooi graag willen uitsmeren over meerdere landen in het Midden-Oosten, maar dat lijkt na nader onderzoek geen optie.

 
Meer video's

Poll
Is een WK 2022 met meer dan 32 deelnemers een goed plan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties