Giroud scoort na zes maanden weer en wordt matchwinner bij Chelsea
Donderdag, 8 november 2018 om 20:56

Chelsea is de winnaar geworden van Groep L in de Europa League. De club uit Londen had donderdag aan één doelpunt van Olivier Giroud voldoende om BATE Borisov op de knieën te krijgen en is met twaalf punten uit vier duels zeker van de knock-outfase. Giroud maakte zijn eerste doelpunt in 794 speelminuten voor Chelsea; de Fransman scoorde in mei voor het laatst voor the Blues.

Maurizio Sarri kon onmogelijk tevreden zijn over de eerste helft in Wit-Rusland, want zijn ploeg slaagde er voor het eerst dit seizoen niet in om in de eerste helft van een Europa League-wedstrijd tussen de palen te mikken. De eerste serieuze kans was voor BATE: Dzmitry Baga probeerde het van afstand en raakte het aluminium. Vier minuten voor de pauze toonde Chelsea dreiging: Giroud kopte uit een hoekschop van Eden Hazard naast.

Meer: Hasselbaink: ‘Hij was zo goed, iemand als hij wordt nu enorm gemist’

De Premier League-grootmacht genoot in het eerste bedrijf 78 procent balbezit, maar deed daar niet veel mee. Tot de 52e minuut, want toen verraste Giroud de keeper met een kopbal in de korte hoek, na een afdraaiende voorzet vanaf de linkerflank van Emerson. In een poging meteen te antwoorden raakte BATE na een uur spelen voor de tweede keer het aluminium, dit keer via Nikolai Signevich. Even later mikte Alexei Rios over.

Giroud was na ruim een uur voetballen dicht bij zijn tweede, maar stuitte op doelman Denis Scherbitski. Chelsea probeerde de voorsprong over de streep te trekken en dat lukte, maar alleen omdat BATE in de blessuretijd voor de derde keer niet verder kwam dan de paal. Chelsea kan zich nu richten op de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Everton.

 
UEFA Europa League
 
Chelsea
 
BATE Borisov
 
Olivier Giroud
 
Eden Hazard

>
UEFA Europa League
BATE Borisov
0
1
Chelsea
Donderdag, 8 november 2018 om 18:55
Poll
Had BATE Borisov ten minste één punt verdiend?
Ja
Nee
Ik heb de wedstrijd niet gezien
Meer nieuws
   
19:08
19:08
'Hij kampt met overgewicht en clasht met de zwaargewichten bij Real Madrid'
4
   
19:00
19:00
In de wandelgangen: Red Bull-talenten strijken neer in Bundesliga
0
   
18:55
18:55
Gouden Schoen 2018/19: Lionel Messi mengt zich in de strijd
23
   
18:45
18:45
Verratti biedt excuses aan: 'Ik heb er een potje van gemaakt'
1
   
18:32
18:32
Veltman heeft dubbel gevoel: 'Ik kom voor de achtste en de kwartfinales'
12
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties