Giroud scoort na zes maanden weer en wordt matchwinner bij Chelsea
Donderdag, 8 november 2018 om 20:56

Chelsea is de winnaar geworden van Groep L in de Europa League. De club uit Londen had donderdag aan één doelpunt van Olivier Giroud voldoende om BATE Borisov op de knieën te krijgen en is met twaalf punten uit vier duels zeker van de knock-outfase. Giroud maakte zijn eerste doelpunt in 794 speelminuten voor Chelsea; de Fransman scoorde in mei voor het laatst voor the Blues.

Maurizio Sarri kon onmogelijk tevreden zijn over de eerste helft in Wit-Rusland, want zijn ploeg slaagde er voor het eerst dit seizoen niet in om in de eerste helft van een Europa League-wedstrijd tussen de palen te mikken. De eerste serieuze kans was voor BATE: Dzmitry Baga probeerde het van afstand en raakte het aluminium. Vier minuten voor de pauze toonde Chelsea dreiging: Giroud kopte uit een hoekschop van Eden Hazard naast.

Meer: ‘Juve weigert voorstel Chelsea en wil optie van 35 miljoen opnemen in deal’ | ‘Eden Hazard zal wel denken: wat moet ik nu nog meer doen?’

De Premier League-grootmacht genoot in het eerste bedrijf 78 procent balbezit, maar deed daar niet veel mee. Tot de 52e minuut, want toen verraste Giroud de keeper met een kopbal in de korte hoek, na een afdraaiende voorzet vanaf de linkerflank van Emerson. In een poging meteen te antwoorden raakte BATE na een uur spelen voor de tweede keer het aluminium, dit keer via Nikolai Signevich. Even later mikte Alexei Rios over.

Giroud was na ruim een uur voetballen dicht bij zijn tweede, maar stuitte op doelman Denis Scherbitski. Chelsea probeerde de voorsprong over de streep te trekken en dat lukte, maar alleen omdat BATE in de blessuretijd voor de derde keer niet verder kwam dan de paal. Chelsea kan zich nu richten op de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Everton.

 
UEFA Europa League
 
Chelsea
 
BATE Borisov
 
Olivier Giroud
 
Eden Hazard

>
UEFA Europa League
BATE Borisov
0
1
Chelsea
Donderdag, 8 november 2018 om 18:55
Poll
Had BATE Borisov ten minste één punt verdiend?
Ja
Nee
Ik heb de wedstrijd niet gezien
Meer nieuws
   
08:37
08:37
Mourinho lyrisch: 'Daarna draaide alles om hem, ik had nul invloed'
0
   
08:23
08:23
Theo Janssen: 'Van der Vaart is de beste met wie ik heb samengespeeld'
2
   
08:12
08:12
Klopp spreekt bewondering uit: 'Dit is bijna in recordtijd afgehandeld'
0
   
08:00
08:00
In de wandelgangen: Brazilianen ontvangen City-bod van 55 miljoen euro
1
   
07:48
07:48
'Toen kwam de politie aan de deur, omdat de club het huis niet betaald had'
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties