Nijhuis volgend jaar pas weer in actie: 'Mijn knieschijf zat in mijn bovenbeen'
Dinsdag, 13 november 2018 om 07:00

Bas Nijhuis komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De arbiter is tot de winterstop uitgeschakeld nadat hij tijdens een looptraining geblesseerd raakte. "Mijn knieschijf zat in mijn bovenbeen", laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. "Ik schreeuwde het uit. Waarschijnlijk van de schrik, want het deed niet echt pijn." Nijhuis is inmiddels geopereerd en richt zich op zijn herstel.

Nijhuis werd vorige week aangesteld voor de wedstrijd tussen Excelsior en Ajax van afgelopen zondag (1-7). Zaterdag maakte de KNVB bekend dat hij vervangen werd door Serdar Gözübüyük. De bond liet niet veel los over de reden van de afwezigheid, maar al snel werd duidelijk dat Nijhuis een blessure had opgelopen. Toen hij geblesseerd raakte tijdens zijn training, zag hij al snel dat het foute boel was. Hij liet zich direct naar het ziekenhuis brengen.

"Daar werd een fotootje gemaakt, mijn knieschijf teruggezet en een pees hersteld. Mijn been zit nu anderhalve week in het gips en daarna hoop ik hem weer lichtelijk te kunnen bewegen", vertelt de scheidsrechter. "Ik ben nogal ongeduldig. Maar het is nog maar een wedstrijd of vijf, zes tot de winterstop, dus zal ik me waarschijnlijk op de tweede seizoenshelft moeten richten. Dan moet ik de rest van dit jaar maar doorkomen als VAR."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Bas Nijhuis
 
Serdar Gözübüyük

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties