Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Europese' clubs staan geld af en beginnen later in KNVB Beker

Laatste update:

Ook is duidelijk geworden dat er geen ander format van de Eredivisie komt. De competitie blijft bestaan uit achttien clubs, omdat er geen meerderheid was om een verkleining naar zestien clubs door te voeren. Wel willen de clubs een andere promotie-degradatieregeling: twee clubs moeten direct degraderen en één club moet de nacompetitie in. Maar over die regelwijziging moet nog worden gesproken met de Coöperatie Eerste Divisie. "Het uitgangspunt is dat de beste teams in de Eredivisie spelen", aldus Jacco Swart, voorzitter van de Eredivisie CV, na de vergadering.

Andere wijzigingen hebben betrekking op het spelen van Europees voetbal. Clubs die uitkomen in de Europa League of Champions League dragen in eerste instantie vijf procent van hun inkomsten van de UEFA af aan een solidariteitsfonds. Bij overwintering wordt het percentage teruggeschroefd tot 3,75 procent, aldus De Telegraaf. Het geld komt ten goede aan clubs die op natuurgras spelen.

Bovendien zal de KNVB bij het opstellen van het speelschema meer rekening houden met clubs die Europees voetbal spelen. Bovendien zullen die clubs voortaan een ronde later instromen in de KNVB Beker. Daartegenover staat het bovengenoemde solidariteitsfonds, waar andere clubs van profiteren. Ook wordt vijf procent van het geld dat clubs binnenkrijgen via FOX Sports voortaan evenredig verdeeld.

Tot slot hebben AZ, Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, PSV en Vitesse, de zes clubs met de beste jeugdopleidingen van Nederland, een herenakkoord gesloten: ze zullen geen jonge talenten bij elkaar weghalen. Als dat toch gebeurt, moeten ze een dubbele opleidingsvergoeding betalen. Ook de leeftijd waarop de vergoeding wordt betaald, wordt gewijzigd. Die wordt van twaalf jaar verlaagd naar elf jaar.

Ben je positief over de uitkomst van de vergadering?

Meer nieuws

VZ Kort: Go Ahead Eagles weet ervaren kracht langer te binden
77
Einde aan langdurige soap: Wim Jonk en FC Volendam roken vredespijp
9
Schweinsteiger vertelt zeer pijnlijk verhaal over samenwerking met Mourinho
9
Smaakmaker uit succesjaar 2014 wil terug naar PEC: 'Als ze bellen kom ik meteen'
10
Club op 1.200 kilometer afstand van Nijmegen wenst NEC succes in bekerfinale
6
Vertrek bij Feyenoord op komst? 'Openingsbod van 20 miljoen op Dávid Hancko'
155

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties