'Kostas zou dan te klein zijn, maar hij maakt daar ook weer zijn kracht van'
Dinsdag, 11 december 2018 om 08:35

Als André Onana niet op tijd hersteld is van zijn hamstringblessure, zal Kostas Lamprou woensdagavond in de Champions League tegen Bayern München waarschijnlijk het doel van Ajax verdedigen. De Griekse keeper krijgt regelmatig kritiek te verwerken vanwege zijn geringe lengte. Oud-doelman Jeroen Verhoeven weet als geen ander hoe het is om beoordeeld te worden op je uiterlijk en prijst de huidige reserve-doelman van Ajax in het Algemeen Dagblad.

Verhoeven stond tussen 2009 en 2012 onder contract bij Ajax en moest in 2011 plots aantreden in de Europa League-wedstrijd tegen Spartak Moskou (3-0 nederlaag). Kenneth Vermeer was al geblesseerd en Maarten Stekelenburg haakte vlak voor de wedstrijd af. "Het is heel moeilijk om er dan in één keer te staan zonder enige vorm van wedstrijdritme", aldus Verhoeven.

Meer: Onana: ‘Deze week op de training dacht ik nog: hoe goed is deze man?’ | Veltman: ‘Hij is natuurlijk soms ook een clown en dat werkte tegen hem’

De voormalig keeper van onder meer FC Volendam, Ajax en FC Utrecht vertelt dat hij altijd 'heel relaxed' is omgegaan met de kritiek over zijn uiterlijk. "Ik was fors en daar maakte ik gebruik van. Niemand liep graag tegen mij op", vertelt hij. "En Kostas zou dan te klein zijn, maar hij maakt daar ook weer zijn kracht van. Hij is atletisch, heeft een enorme sprongkracht en is supersnel bij een één-op-één-situatie. Bovendien kan hij erg goed meevoetballen."

Afgelopen zaterdag kwam Lamprou, die in de voorbereiding op het huidige seizoen de concurrentiestrijd achter Onana won van Benjamin van Leer, vlak voor rust binnen de lijnen. Vlak na zijn invalbeurt kreeg Ajax een tegendoelpunt te verwerken vanuit een hoekschop. "Maar een minuut daarvoor maakt hij een uitstekende redding. Daar hoor je dan niemand over. Dan is het: daar staat hij toch voor? Eerlijk is dat natuurlijk niet."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Bayern München
 
André Onana
 
Kostas Lamprou

>
UEFA Champions League
Ajax
3
3
Bayern München
Woensdag, 12 december 2018 om 21:00
Meer nieuws
   
13:43
13:43
Dick Advocaat grijpt mis: 'Jammer dat hij niet voor ons heeft gekozen'
1
   
13:25
13:25
'Gewilde Dani Olmo zet zinnen op overstap naar Bundesliga'
8
   
13:08
13:08
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
7
   
12:49
12:49
De Ligt: 'Als ik in hun schoenen stond, zou ik ook boos zijn'
21
   
12:24
12:24
'Ik kan het niet geloven dat Lewandowski en Coutinho mijn ploeggenoten zijn'
24
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties