Arsenal ziet ongeslagen reeks ten einde komen; Chelsea wint nipt

Southampton - Arsenal 3-2
Al twaalf opeenvolgende wedstrijden wachtte Southampton op een overwinning en Arsenal leek niet bepaald de geschikte tegenstander om een einde te maken aan die reeks. The Gunners waren zelf al 22 officiële wedstrijden ongeslagen, waarvan 14 in de Premier League. Toch was het in de twintigste minuut Southampton dat de score opende. The Saints, met Wesley Hoedt op de bank, kwamen op voorsprong via Danny Ings: de spits vond tussen twee verdedigers de ruimte om raak te koppen na een afgemeten voorzet van Matt Targett. Lang kon Southampton er echter niet van genieten. Henrik Mkhitaryan zorgde voor het evenwicht, door rond de penaltystip raak te koppen na een lage voorzet van Nacho Monreal.

Op slag van rust kwam Southampton desondanks opnieuw op voorsprong. Weer was het Ings die scoorde uit een kopbal: op aangeven van Nathan Redmond troefde hij opnieuw zijn bewakers af en kopte hij prachtig raak in de bovenhoek. De wedstrijd bleef een herhaling van zetten, want het was weeral Mkhitaryan die daarna voor de gelijke stand zorgde. Met een van richting veranderd afstandsschot tekende de Armeniër aan voor de 2-2. Vervolgens werd de 3-2 van Shane Long afgekeurd wegens buitenspel, maar Charlie Austin besliste de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Doelman Bernd Leno tastte mis na een voorzet van Long, waardoor Austin bij de tweede paal raak kon koppen.

Brighton & Hove Albion - Chelsea 1-2
Jürgen Locadia moest weer genoegen nemen met een plek op de bank bij the Seagulls, maar trainer Chris Hughton ruimde wel plek in voor Davy Pröpper en de middenvelder moest met zijn ploeg al snel de openingstreffer van Willian incasseren. Eden Hazard kapte een paar meter buiten de zestien een aantal tegenstanders uit, waarna hij opstoomde en de vrijstaande Pedro Rodríguez aan de andere kant van de doelmond vond. Een kwartier later vervulde Hazard zelf de rol van afmaker op aangeven van Willian en zorgde er zo voor dat the Blues met een 0-2 ruststand op rozen zaten.

In het tweede bedrijf vierde Marcos Alonso zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Chelsea bijna met een doelpunt, maar zijn poging van afstand eindigde uiteindelijk op de paal. Een paar minuten later bracht Solomon March de spanning weer terug in de wedstrijd en Hughton gaf Locadia in de laatste vijf minuten van de wedstrijd de kans om zich te onderscheiden. De aanvaller slaagde er uiteindelijk echter niet meer in om het verschil te maken, waardoor de drie punten mee terug gingen naar Londen.