Nijhuis: 'Blijkt het dat we voor de rest van het seizoen beveiliging hebben'
Dinsdag, 25 december 2018 om 15:40

De VAR wordt sinds kort beveiligd, zo vertelt Bas Nijhuis tegenover Veronica Inside. De videoscheidsrechter ondersteunt sinds dit seizoen de arbiters op het veld vanuit het VAR-centrum in Zeist. De 41-jarige scheidsrechter was afgelopen zondag VAR bij het duel tussen ADO Den Haag en Feyenoord (2-2) en trof in Zeist een wit busje aan op de parkeerplaats.

Toen Nijhuis ging navragen van wie het busje was, kreeg hij te horen dat het VAR-centrum beveiligd wordt. "Afgelopen zondag, tijdens ADO - Feyenoord, was ik VAR. Ik kom aanrijden bij het VAR-centrum, zie ik ineens de hondenbrigade staan. Ik vraag het even na: blijkt het dat we voor de rest van het seizoen beveiliging hebben. Kennelijk zijn er supporters hier geweest", zegt Nijhuis. Kwaadwillende fans zouden hebben aangeklopt bij het VAR-centrum.

"Vroeger was het zo dat de scheids de fout maakte. Nu blijkt dat er de rest van het seizoen beveiliging is in Zeist omdat toch een aantal supporters hun weg hebben gevonden naar het VAR-centrum. Te gek voor woorden dat het moet. Ik hoop niet dat ze nog vaker terugkomen, maar er is in ieder geval beveiliging", concludeert de leidsman.

 
Eredivisie
 
Bas Nijhuis

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties