Verdediger Liverpool baalt: 'Ik ben niet blij met hoe Klopp me behandelt'
Donderdag, 27 december 2018 om 12:45

Alberto Moreno lijkt aan te sturen op een vertrek bij Liverpool. De verdediger beschikt over een aflopend contract en erkent in gesprek met Cadena SER dat hij oren heeft naar een terugkeer in Spanje. Moreno komt dit seizoen amper voor in de plannen van Jürgen Klopp en voelt geen vertrouwen van de trainer.

Moreno kwam dit seizoen tot slechts twee competitiewedstrijden, waarvan de laatste op 5 december tegen Burnley (1-3 zege). In de EFL Cup en in de Champions League kwam de Spanjaard eenmaal in actie. Doorgaans zit hij op de bank of behoort Moreno niet eens tot de wedstrijdselectie, zoals in vier van de laatste vijf officiële wedstrijden het geval was. "Ik ben niet gelukkig. Dat is de waarheid", geeft hij toe.

In 2014 maakte Moreno voor vijftien miljoen euro de overstap van Sevilla naar Liverpool. In zijn eerste twee seizoenen kwam de linksback nog tot 50 competitieduels, maar in de twee seizoenen daarna bleef de teller steken op 28 optredens. Hij begon vorig seizoen weliswaar als eerste keus, maar raakte zijn plek kwijt aan Andrew Robertson na een blessure. Nadat hij terugkeerde, was er geen plek meer voor de 26-jarige vleugelverdediger.

"Ik heb mezelf opgeofferd om alles voor dit team te geven. Ik vind dat ik een kans had verdiend, toen ik terugkwam van een blessure. Voor veel spelers is dit een normale situatie, maar je kunt wel zeggen dat ik niet blij ben met de manier waarop Jürgen Klopp me heeft behandeld", geeft hij aan. "Ik heb erover nagedacht om terug te keren naar Spanje. Ik word moe van de kou in Engeland, maar ik weet niet of er clubs met interesse zijn. Ik ben bezig aan mijn vijfde seizoen hier en er is geen akkoord over een nieuw contract. Vanaf januari mag ik naar elk aanbod luisteren."

Mocht Moreno inderdaad vertrekken, dan lijkt Adam Lewis daarvan te gaan profiteren. De achttienjarige speler uit het beloftenteam krijgt dan de kans om een plek in de A-selectie te veroveren, zo voorspelde Goal in oktober al. Steven Gerrard had Lewis vorig seizoen onder zijn hoede als trainer van de Onder-18 van Liverpool en zou hebben geprobeerd hem mee te nemen naar Rangers FC. Ook Klopp en zijn technische staf zouden onder de indruk zijn van de jongeling.

 
Premier League
 
Liverpool
 
Alberto Moreno
 
Jürgen Klopp
 
Andrew Robertson

Poll
Komt Alberto Moreno tekort voor Liverpool?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties