Geïrriteerde Kuipers countert Van Hooijdonk en consorten: 'De grootste onzin'
Vrijdag, 28 december 2018 om 13:08

Björn Kuipers heeft dit jaar regelmatig onder vuur gelegen, onder meer na een ogenschijnlijk makkelijk gegeven penalty aan FC Utrecht tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda. Verschillende analytici, zoals Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen en Hans Kraaij jr., vonden dat Kuipers arrogant floot, iets wat bij de arbiter in het verkeerde keelgat schoot.

"Verschrikkelijk, de heer Kuipers gedraagt zich heel arrogant. Sommigen denken het toch beter te zien dan de VAR. Bas Nijhuis precies hetzelfde, gaat niet eens kijken bij de VAR", zo stelde Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Björn Kuipers, voorheen de beste scheidsrechter, is in de war. Hij fluit niet goed en is arrogant", vulde Vermeulen aan. Kuipers hekelt de kritiek op zijn persoon.

"Er is dit jaar op tv door een aantal bekende journalisten geventileerd dat Björn Kuipers zich te groot zou voelen voor de Eredivisie. Ik heb een olifantenhuid, maar dat was wel heel erg suggestief", zegt de scheidsrechter in gesprek met TC Tubantia. Dat Kuipers arrogant zou zijn, is volgens hem de 'grootste onzin' die er bestaat. De scheidsrechter voelt zich voor niets of niemand te groot.

"Ik werk net zo hard voor De Graafschap-Vitesse als voor een finale in de Champions League. Het heeft allemaal te maken met de wedstrijd Utrecht-NAC, waarin ik de VAR overruled zou hebben en Utrecht een makkelijke penalty zou hebben gegeven. 'De grote Kuipers laat zich niet overrulen', werd er gezegd. Nou, ik laat me zeker wel corrigeren. Op die wedstrijd wil ik niet meer terugkomen, want dan gaat het weer een eigen leven leiden."

 
Eredivisie
 
Björn Kuipers
 
Bas Nijhuis
 
Pierre van Hooijdonk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties