'Natuurlijk spookt dan door je hoofd dat het misschien wel over is'
Zondag, 30 december 2018 om 12:43 • Chris Meijer

Dico Koppers kwam afgelopen anderhalf jaar amper in actie voor PEC Zwolle. De 26-jarige vleugelverdediger liep tot twee keer toe een zware blessure aan de achillespees op, waaraan hij beide keren geopereerd moest worden. Tien maanden nadat hij de laatste blessure opliep, staat Koppers voor zijn rentree op het trainingsveld.

"Ik lig goed op schema, maar we overhaasten niks. Ik kan vrijwel alles weer. De laatste stap is dat ik weer het veld op ga en de groepstraining zal hervatten", vertelt Koppers in een interview met de Stentor. Nadat hij in de zomer van 2017 Willem II had verruild voor PEC Zwolle, ging het mis tijdens een potje voetvolley. "Na mijn eerste operatie had ik altijd last gehouden. Ik had nooit het gevoel dat ik echt goed op weg was. Het zal wel tijd nodig hebben, dacht ik."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In februari ging het tijdens een simpele loopoefening opnieuw fout. "Ik hoorde ineens een doffe knal. 'Serieus? Weer mijn achillespees? Nee, toch? Komt dit überhaupt nog goed', dacht ik. Ik kon mijn voet niet meer bewegen", gaat de verdediger. Hij merkte direct dat zijn pees niet meer doorliep. "Dan zak je dus door de grond. Ik kon het haast niet geloven dat mij dit weer overkwam."

"Ik was er klaar mee. Ik had even geen zin meer, nergens in, ook omdat ik wist dat het nu nog moeilijker zou worden om terug te keren. Ja, natuurlijk spookt dan door je hoofd dat het misschien wel over is. Dan hoor je dat we er nu een jaar voor moeten uittrekken", aldus Koppers. De omtrek van zijn kuit nam met vijf centimeter af na de operatie. "Ik moest haast opnieuw leren lopen omdat er geen kracht meer in zat. Dan ben je ook heel benieuwd of je oude niveau kan halen en je ooit weer negentig minuten volle bak kan gaan."

 
PEC Zwolle
 
Willem II
 
Dico Koppers

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties