Kanté is voorbeeld: 'Nu moeten Ruben en Ross daar ook aan werken'
Zondag, 30 december 2018 om 20:27

Chelsea boekte zondag een 0-1 overwinning op een stug Crystal Palace en N’Golo Kanté kroonde zich tot de matchwinner. De middenvelder scoorde na een mooie pass van David Luiz en krijgt de complimenten van Maurizio Sarri. De manager constateert dat Kanté steeds vaker op de juiste momenten diep durft te gaan.

"Hij moet eerst aan het defensieve denken, maar hij ontwikkelt zich, zeker in zijn looplijnen zonder bal", aldus Sarri in de Engelse media. "Zijn actie was erg goed en hij voerde die ook met de juiste timing uit. Dat is voor ons erg belangrijk, want als we tegenstanders treffen die erg laag staan, dan is het voor een aanvaller moeilijk om ruimtes te vinden."

"Het bewegen zonder bal van middenvelders is dan erg belangrijk. Nu moeten Ruben Loftus-Cheek en Ross Barkley daar ook aan werken. Loftus-Cheek is een geweldige speler met de bal, maar kan zich zonder bal nog heel veel verbeteren." Chelsea was zoals verwacht mocht worden de bovenliggende partij, maar toch bleef het door het minimale verschil spannend.

"We hebben tegen een gevaarlijke tegenstander gespeeld", aldus Sarri. "Ze zijn gevaarlijk met counters en dan moet je positioneel goed staan. We hadden de controle. We hebben de wedstrijd niet doodgemaakt en dat vond ik niet prettig, want het is voor ons moeilijk om in onze eigen zestien te verdedigen. We waren 85 minuten lang goed." Chelsea staat met 43 punten op de vierde plaats in de Premier League.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Crystal Palace
 
N'Golo Kanté
 
Ross Barkley

>
Premier League
Crystal Palace
0
1
Chelsea
Zondag, 30 december 2018 om 13:00
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: City wil 25 miljoen euro voor 'de nieuwe Messi' betalen
1
   
00:00
00:00
De revanche van de Europees kampioen van 2012 in de Eerste Divisie
0
   
23:03
23:03
Groot vraagteken rondom afscheid van Van Persie na besluit van KNVB
14
   
22:48
22:48
FC Groningen 'toonde totaal geen respect voor Ajax': 'Ze prikten ons steeds'
40
   
22:40
22:40
Scorende verdedigers helpen Barcelona aan minimale overwinning
43
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties