Update: Charlie Austin krijgt twee wedstrijden schorsing na 'obsceen' V-teken
Donderdag, 10 januari 2019 om 20:48

Charlie Austin moet vrezen voor een schorsing. De aanvaller van Southampton maakte zondag een obsceen gebaar naar de supporters van Manchester City en volgens The Sun gaat de tuchtcommissie van de FA naar het incident kijken. Austin hoort mogelijk maandag nog of er een aanklacht volgt.

De 29-jarige Austin werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald door manager Ralph Hasenhüttl en vervangen door Shane Long. Hij werd uitgejoeld door de meegereisde fans van Manchester City en maakte vervolgens het V-teken, een handgebaar waarbij de wijsvinger en middelvinger worden opgestoken en de rest van de vingers worden gebogen.

Het V-teken wordt vaak gezien als belediging en een driekoppig panel van de FA zal de beelden maandag gaan bestuderen. De managers Hasenhüttl en Josep Guardiola wilden na afloop niets zeggen over het gebaar dat Austin maakte.

Update 3 januari 14.11 uur - FA klaagt Charlie Austin aan na 'obsceen' V-teken
Charlie Austin moet vrezen voor een schorsing. De aanvaller van Southampton maakte afgelopen zondag een obsceen gebaar naar de fans van Manchester City. De FA meldt dat het V-teken van Austin kan worden gezien als aanstootgevend of beledigend en klaagt hem aan. De spits heeft tot 7 januari om te reageren op de aanklacht.

Update 10 januari 20.50 uur - Charlie Austin krijgt twee duels schorsing na 'obsceen' V-teken
Charlie Austin is voor de eerstvolgende twee wedstrijden van Southampton geschorst. Dit in verband met het obscene gebaar naar de fans van Manchester City, op 30 december. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond beschouwt het V-teken als aanstootgevend, waardoor Austin nu het competitieduel met Leicester City en de FA Cup-replay tegen Derby County aan zich voorbij moet laten gaan.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Southampton
 
Charlie Austin
 
Shane Long

>
Premier League
Southampton
1
3
Manchester City
Zondag, 30 december 2018 om 15:15
Meer nieuws
   
19:52
19:52
Verbazing in aanrandingszaak: Gascoigne wilde 'vertrouwen vrouw opkrikken'
5
   
19:45
19:45
Live meepraten in de EK-kwalificatie: Oekraïne - Portugal
1
   
19:45
19:45
Live meepraten in de EK-kwalificatie: Bulgarije - Engeland
1
   
19:45
19:45
Live meepraten in de EK-kwalificatie: Frankrijk - Turkije
11
   
19:36
19:36
Tottenham grijpt terug naar Nederlander na zware blessure Lloris
0
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties