Veelbesproken aanvaller van Fulham slachtoffer van racisme
Maandag, 31 december 2018 om 13:18

Aboubakar Kamara is na de 1-0 zege van Fulham tegen Huddersfield Town afgelopen zaterdag racistisch bejegend op social media door fans van de club uit Londen. De aanvaller miste in de slotfase van de wedstrijd een penalty die eigenlijk had moeten worden genomen door Aleksandar Mitrovic. Fulham gaat actie ondernemen inzake de personen achter de racistische uitlatingen.

"We hebben de schadelijke en pijnlijke teksten aangaande Aboubakar Kamara op social media onder ogen gezien. Als een club die respect en beschaving hoog in het vaandel heeft staan, keuren wij deze walgelijke uitlatingen af", laat een woordvoerder weten aan ESPN. De Londenaren benadrukken dat de teksten niet een weerspiegeling zijn van de doorsnee fan van Fulham.

"Veel fans hebben juist opbeurende woorden en steunbetuigingen geuit richting de speler. De club steunt Aboubakar volledig en zal de hoogst mogelijke straf uitdelen aan degenen die verantwoordelijk zijn voor deze berichten." Kamara heeft zich in in ieder geval niet populairder gemaakt bij manager Claudio Ranieri. Volgens the Times is de Italiaan niet te spreken over het gedrag van de aanvaller en staat Fulham zelfs open voor een winters vertrek van Kamara.

"Ik wilde hem vermoorden", reageerde de oefenmeester na afloop in gesprek met de BBC. "Ik zei tegen Aboubakar dat hij de bal aan Mitrovic moest geven. Hij neemt de strafschoppen. Ik vind het ongelooflijk dat hij dat niet deed. Hij toonde geen respect aan mij, de club, het team en de supporters. Ik heb hem gesproken, dit is niet juist. Mitrovic had de penalty moeten nemen, klaar."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Fulham
 
Aboubakar Kamara
 
Aleksandar Mitrovic
 
Claudio Ranieri

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties