Aanvoerder weigert salaris bij club in crisis: 'Die luxe heb ik'
Woensdag, 2 januari 2019 om 18:00

Het gaat niet goed met Helsingborgs IF. De club promoveerde in november weliswaar naar het hoogste niveau van Zweden, maar heeft een verlies geleden van bijna 1,3 miljoen euro. "Ze hebben een licentie ontvangen voor 2019, maar voor 2020 is het nog onzeker", reageert Kjell Sahlström van de Zweedse voetbalbond.

Helsinborgs legde in de zomer spelers als Markus Holgersson, Wanderson, Rasmus Jönsson en Andreas Granqvist vast en werd vervolgens kampioen, met vier punten voorsprong op Falkenbergs FF. De inkomsten vielen echter tegen, maar met de komst van onder anderen Granqvist heeft dat volgens voorzitter Krister Azelius niets te maken. "Ze zijn extern gefinancierd. Daardoor hebben wij ze kunnen halen."

Omdat Helsinborgs vóór het einde van het kalenderjaar geen positief eigen vermogen heeft kunnen overleggen, moet men voor 31 maart een plan van aanpak indienen bij de voetbalbond. "De proflicentie is in gevaar, maar dat betekent niet dat we niet in de Allsvenskan zouden moeten spelen. Ik weet zeker dat we dit zullen oplossen, voor onze supporters, sponsors en overige leden van de club."

"We gaan hard werken en hopelijk kunnen we zo snel mogelijk een positieve balans laten zien. We weten vrij goed wat er nodig is." De fans hoeven in ieder geval geen 'spectaculaire aankopen' meer te verwachten, erkent Azelius: "Het plan is om een team samen te stellen dat onze stad goed kan vertegenwoordigen." De 33-jarige Granqvist was dé topaanwinst van Helsingborgs. Hij verklapt nu in het Helsingborgs Dagblad dat hij de club nauwelijks iets heeft gekost.

"Ik heb Helsinborgs geen kroon gekost. Natuurlijk zou ik ook graag salaris willen ontvangen, maar ik heb goed naar mijn eigen financiën gekeken. Ik heb het geluk dat ik het goed heb gedaan en heb daarom voor mijn salaris bedankt totdat Helsingborgs weer over financiële middelen beschikt. Die luxe heb ik." De aanvoerder, die tachtig interlands voor Zweden op zijn naam heeft staan, speelde tot dusverre 28 wedstrijden voor Helsingborgs en ligt nog tot nieuwjaarsdag 2022 vast.

Granqvist gaat ervan uit dat hij dat contract uitdient, ondanks alle geruchten over een mogelijke transfer naar Manchester United. Hij zegt nooit contact te hebben gehad met de club uit Engeland: "Het zou iets sensationeels geweest zijn, maar we kunnen met 99,9 procent zekerheid een einde maken aan alle speculaties. Helsingborgs is waar ik wil zijn." Helsinborgs, dat getraind wordt door Per-Ola Ljung, is ook de club van onder anderen voormalig Feyenoord-doelman Pär Hansson.

 
Allsvenskan
 
Helsingborgs IF
 
Andreas Granqvist

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties