FC Utrecht bevestigt komst Riechedly Bazoer: 'Hij wil investeren in zichzelf'
Maandag, 7 januari 2019 om 21:13

Riechedly Bazoer maakt het seizoen op huurbasis af in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder is overbodig bij VfL Wolfsburg en zal zich in de tweede seizoenshelft gaan aansluiten bij FC Utrecht, zo melden beide clubs maandagavond. De Domstedelingen hebben naar verluidt geen optie tot koop weten te bedingen. Bazoer speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis voor FC Porto, maar dat werd geen succes.

De voormalig Ajacied kwam in een halfjaar tijd namelijk tot slechts twee wedstrijden voor de Portugese grootmacht. Bazoer maakte vanwege een schouderblessure pas eind oktober in de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou zijn eerste minuten voor Porto, waarna hij een week later in de bekerwedstrijd tegen Varzim (4-2) zijn tweede en laatste wedstrijd voor os Dragões speelde. Tegen Varzim wist hij overigens wel te scoren.

In november werd hij door trainer Sergio Conceição verbannen tot de B-selectie van Porto, omdat hij na vier vrije dagen te laat verscheen op de training. De oefenmeester verweet de zesvoudig Oranje-international een gebrek aan discipline en gaf vorige week al aan dat Bazoer niet meer voorkwam in zijn plannen. "Op dit moment speelt hij voor het B-team. Ik ga het niet meer over die speler hebben, want het is de moeite niet waard om door te praten over een speler die niet in de A-selectie zit", waren de duidelijke woorden van Conceição.

Porto had met Wolfsburg de afspraak dat het Bazoer zou huren tot het einde van dit seizoen, maar partijen hebben vroegtijdig een einde gemaakt aan de samenwerking. "Riechedly wil in deze fase van zijn carrière investeren in zichzelf", legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van Utrecht uit op de clubsite. "Iedereen kent zijn potentie en hij is erop gebrand om die bij FC Utrecht weer te laten zien in zijn eigen stad. Riechedly is een klasbak en we zijn er trots op dat we hem per direct aan onze selectie hebben toegevoegd. De kern wordt door de komst van Riechedly zowel kwalitatief als kwantitatief sterker en nog veelzijdiger."

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
VfL Wolfsburg
 
FC Porto
 
Riechedly Bazoer

Poll
Is Riechedly Bazoer een aanwinst voor FC Utrecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties