Liverpool wordt uitgeschakeld bij debuut Ki-Jana Hoever

Voor Hoever werd het zodoende toch nog een gedenkwaardige avond. De voormalig Ajacied behoorde voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Liverpool en mocht al na zes minuten opdraven, doordat Dejan Lovren al snel een blessure opliep. Hoever haalde de gemiddelde leeftijd van het toch al jonge Liverpool daarmee verder omlaag, want manager Jürgen Klopp had ook basisplaatsen over voor onder anderen Rafael Camacho en Curtis Jones, respectievelijk achttien en zeventien jaar. De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten. Beide teams oogden ongeïnspireerd, waardoor een doelpuntloze ruststand onvermijdelijk leek.

Meer: Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs

Toch wist Wolverhampton zeven minuten voor de thee de score te openen. Nota bene James Milner, een van de meer ervaren spelers op het veld namens Liverpool, ging op afgrijselijke wijze in de fout op het middenveld, waarna Diogo Jota Raúl Jiménez lanceerde. De Mexicaanse aanvaller ging van grote afstand aan de wandel met de bal en rondde oog in oog met Simon Mignolet uiteindelijk koelbloedig af: 1-0. De thuisploeg kon zo met een voorsprong aan de thee, maar het antwoord van Liverpool volgde na de onderbreking vrijwel onmiddellijk. Divock Origi kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit, waarna de Belg ruimte voor zichzelf creëerde en met een harde uithaal voor de gelijkmaker tekende.

Liverpool moest na 55 minuten echter opnieuw in de achtervolging. Rúben Neves werd op een meter of dertig van het doel aangespeeld door Rúben Vinagre, waarna de Portugese middenvelder Mignolet het nakijken gaf met een lage knal: 2-1. Via Xherdan Shaqiri was Liverpool vervolgens halverwege de tweede helft weer dicht bij de gelijkmaker, maar de Zwitser had de pech dat zijn vrije trap via de vingertoppen van John Ruddy op de paal belandde. Klopp bracht in de slotfase Mohamed Salah en Roberto Firmino nog binnen de lijnen teneinde een replay af te dwingen, maar ook met zijn sterspelers wist Liverpool geen gelijkmaker meer te forceren.