Hoe ziet het programma van Frank de Boer bij Atlanta United eruit?
Zondag, 13 januari 2019 om 19:00

Frank de Boer heeft zijn trainersloopbaan een vervolg gegeven bij Atlanta United. De trainer heeft Europa achter zich gelaten en is vastberaden om naam te maken in de Verenigde Staten. In Georgia krijgt hij de loodzware taak om de club verder te ontwikkelen, de Amerikaanse landstitel te verdedigen en succes te boeken in de CONCACAF Champions League. Het seizoen in de Major League Soccer begint op 2 maart en in aanloop naar de start van de competitie hebben De Boer en zijn staf nog bergen werk te verzetten. We kijken naar het programma van Atlanta United en alles wat De Boer in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen nog te wachten staat.

De Boer is op woensdag 2 januari op het vliegtuig gestapt naar Atlanta. Achter de schermen is hij al begonnen in zijn functie als hoofdtrainer, maar op maandag 14 januari zal hij pas worden gepresenteerd aan pers en publiek. Op die dag begint de regerend kampioen tevens aan de voorbereiding op het derde seizoen in de MLS. De voorbereiding zou in eerste instantie pas op 21 januari aanvangen, maar vanwege deelname aan de CONCACAF Champions League begint De Boer een week eerder met zijn nieuwe team. Bovendien gaat op 8 februari de transfermarkt open in de VS en dus kunnen De Boer en zijn staf zich gaan oriënteren met oog op eventuele versterkingen.

View this post on Instagram

Arrived in #ATL Let’s get started!

A post shared by Frank de Boer (@frank150570) on

MLS SuperDraft

Deze maand gaat in de MLS de SuperDraft 2019 van start. De SuperDraft is een jaarlijks voetbaltoernooi, waarbij de 24 clubs uit de Major League Soccer spelers kiezen die vanuit universiteiten of op andere manieren aan de competitie zijn toegevoegd. Dit jaar vindt de SuperDraft plaats in Chicago. In vier opeenvolgende rondes krijgen clubs de keuze om spelers te selecteren. Tijdens voorrondes krijgen clubs al goed in beeld welke spelers de meeste potentie hebben. De grootste talenten worden dan ook doorgaans in de eerste ronde al weggeplukt.

‘Veel van zijn spelers bij Ajax maakten overstap naar een topcompetitie’

Lees hier ons achtergrondverhaal over de keuze van Atlanta United voor Frank de Boer als nieuwe hoofdtrainer.Lees artikel

Met name voor de kleinere clubs uit de MLS is dit een uitgelezen mogelijkheid om zich te versterken. De volgorde voor het kiezen van spelers is immers gebaseerd op de prestaties van het voorgaande seizoen. Omdat Atlanta United kampioen is geworden, mag het iedere ronde pas als 24ste club een keuze maken. De beste spelers zullen dan al weg zijn geplukt door andere clubs. FC Cincinnati heeft de luxe om als eerste hun favorieten aan te wijzen. Spelers die door clubs worden gekozen, zitten overigens niet direct vast aan de club. De clubs kunnen er namelijk voor kiezen om de spelers te verkopen of ruilen.

Voor De Boer en zijn staf zullen de talenten die worden opgepikt geen directe versterkingen zijn voor het eerste elftal van the Five Stripes. De nieuwelingen komen naar alle waarschijnlijkheid terecht in het tweede elftal. Vorig jaar koos Atlanta United bij de SuperDraft in Philadelphia voor Jon Gallagher, Gordon Wild, Oliver Shannon en Paul Christensen. Een jaar eerder waren Miles Robinson, Julian Gressel, Andrew Wheeler-Omiunu en Alex Kapp de gelukkigen.

CONCACAF Champions League

Atlanta United strijdt het komende seizoen mee op verschillende fronten. Omdat de club vorig seizoen de MLS Cup heeft gewonnen, neemt het voor het eerst in de clubhistorie deel aan de CONCACAF Champions League. Dit internationale toernooi telt zestien deelnemende clubs uit Noord-Amerika, de Caraïben en Midden-Amerika. De competitie kent geen groepsfase, maar louter knock-outrondes en loopt van februari tot april.

De ploeg van De Boer is in de eerste ronde gekoppeld aan Herediano uit Costa Rica. LA Galaxy (2000) is de enige Amerikaanse club die er ooit in is geslaagd om het toernooi te winnen. De afgelopen dertien edities werden gewonnen door Mexicaanse clubs. Vorig seizoen was Chivas Guadalajara in de finale over twee duels na strafschoppen te sterk voor Toronto FC.


Eerste ronde CONCACAF Champions League
DATUM AANVANG THUIS UIT STADION
22 februari 22.00 uur CS Herediano Atlanta United Estadio Eladio Rosabal Cordero
28 februari 20.00 uur Atlanta United CS Herediano Fifth Thirs Bank Stadium

Major League Soccer Eastern Conference

Op zondag 3 maart gaat voor Atlanta United het nieuwe seizoen in de MLS Eastern Conference om 18.00 uur van start met een uitwedstrijd tegen DC United. Een week later, op zondag 10 maart, staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. FC Cincinnati komt dan op bezoek in het Mercedes-Benz Stadium.

Tijdens het seizoen spelen alle clubs uit de MLS in totaal 34 wedstrijden: 17 keer uit en 17 keer thuis. Clubs uit de eigen competitie zijn twee keer de tegenstander, terwijl clubs uit de andere Conferende eenmaal de tegenstander zijn. Atlanta United speelt dus 22 wedstrijden tegen clubs uit de Eastern Conference en 12 wedstrijden tegen clubs uit de Western Conference.

Heineken Rivalry Week
Van 21 tot 25 augustus heeft de MLS een programma samengesteld waarbij rivaliserende clubs het tegen elkaar opnemen. Atlanta United speelt in dat kader op 23 augustus tegen Orlando City.

21 augustus DC United - New York Red Bulls
21 augustus LAFC - San Jose Earthquakes
22 augustus Sporting Kansas City - Minnesoata United FC
23 augustus Orlando City - Atlanta United
23 augustus Portland Timbers - Seattle Sounders
24 augustus NYCFC - New York Red Bulls
25 augustus FC Cincinnati - Columbus Crew
25 augustus LAFC - LA Galaxy

Op 6 oktober staat de laatste speelronde op het programma. Tijdens Decision Day beginnen alle wedstrijden om 16.00 uur. Klik hier voor het complete speelschema van Atlanta United voor het komende seizoen.

MLS Cup

Na het reguliere seizoen vinden de play-offs plaats om de uiteindelijke kampioen van de Major League Soccer te bepalen. Dit toernooi tussen de best presterende clubs uit de MLS wordt ook wel de MLS Cup genoemd. Clubs die in de top zeven eindigen van de Eastern en Western Conference, plaatsen zich voor de MLS Cup. In totaal gaan veertien clubs onderling uitmaken wie zich kampioen mag noemen. De winnaar mag de Phillip F. Anschutz Trophy omhoog houden.

Deze cup hoopt Frank de Boer aan het einde van het seizoen omhoog te houden.

Zichtbaar geïrriteerde Memphis: 'Wat is dat nou weer voor stomme vraag?'
 
Meer video's
 
Major League Soccer
 
Atlanta
 
Frank de Boer
 
Frank de Boer

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties