Update: 'Ajax akkoord over transfersom van twaalf miljoen euro'
Donderdag, 10 januari 2019 om 15:08

Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek van Maximilian Wöber, zo weet De Telegraaf woensdagmiddag te melden. De twintigjarige verdediger werd dinsdag door Marca in verband gebracht met een winterse transfer naar Sevilla en volgens De Telegraaf is Ajax al in verregaande onderhandeling met de Spaanse club over een vertrek van Wöber.

Door de komst van Lisandro Magallán van Boca Juniors daalt Wöber in de pikorde, waardoor een transfer bespreekbaar is. De Argentijnse stopper is nu het eerste alternatief bij een schorsing of blessure van Matthijs de Ligt of Daley Blind, terwijl trainer Erik ten Hag voor de linksbackpositie Nicolás Tagliafico, Blind en Daley Sinkgraven tot zijn beschikking heeft.

Naar verluidt heeft Sevilla een bod van veertien miljoen euro neergelegd bij Ajax voor Wöber, die in de zomer van 2017 voor 7,5 miljoen euro werd weggeplukt bij Rapid Wien. Wöber kwam tot op heden tot 39 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax, met 1 doelpunt en 2 assists als resultaat. De stopper ligt momenteel nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens de berichtgeving van Marca moet de jonge Oostenrijker van de Amsterdamse club tussen de tien tot twaalf miljoen euro kosten, maar De Telegraaf schrijft dus over een bod van veertien miljoen. De Spaanse sportkrant stelt dat Sevilla hoopt snel toe te slaan, nog voordat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn vertrokken, omdat een transfer van Wöber dan goedkoper zou uitvallen.

Update 10 januari 15.08 uur - ‘Ajax akkoord over transfersom van twaalf miljoen euro’
Maximilian Wöber lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax. De Oostenrijkse verdediger kan de overstap maken naar Sevilla. Volgens Voetbal International bevinden de onderhandelingen zich in een afrondende fase en is er een akkoord over de transfersom van twaalf miljoen euro. Voor de mandekker ligt een vierjarig contract klaar in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Sevilla
 
Maximilian Wöber

Poll
Verwacht jij dat Maximilian Wöber deze maand vertrekt bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties