Bizarre uitschakeling PSG na drie strafschoppen tegen
Woensdag, 9 januari 2019 om 23:02

Paris Saint-Germain is op bizarre wijze uitgeschakeld in de Coupe de la Ligue, het tweede Franse bekertoernooi. De titelhouder kreeg in de thuiswedstrijd tegen Guingamp liefst drie strafschoppen tegen en liep in de derde minuut van de blessuretijd uiteindelijk tegen een nederlaag aan: 1-2. PSG had de Coupe de la Ligue de laatste vijf seizoenen gewonnen en kan titelprolongatie zodoende op zijn buik schrijven.

Guingamp is momenteel met slechts 11 punten uit 18 wedstrijden de hekkensluiter in de Ligue 1, maar de formatie uit Bretagne was niet naar het Parc des Princes afgereisd om zich naar de slachtbank te laten leiden. Hoewel PSG veruit het meeste balbezit had en enkele goede mogelijkheden creëerde, leverde de eerste helft geen doelpunten op. Een poging van Kylian Mbappé scheerde in de openingsfase rakelings voorbij het doel van de bezoekers, terwijl Ángel Di María rond het halfuur na een individuele actie overschoot.

Guingamp trad op papier met vier verdedigers aan, maar de ploeg verdedigde massaal en slaagde er met enig geluk in de rust te halen zonder kleerscheuren. Dat het spel van PSG in de eerste helft trainer Thomas Tuchel niet zinde, maakte de Duitser direct na rust duidelijk met het inbrengen van Marco Verratti en Edinson Cavani voor Marquinhos en Di María. Cavani liet zich vrijwel onmiddellijk gelden: na een voorzet van Neymar dwong hij Karl-Johan Johnsson, voormalig doelman van onder meer NEC, tot een katachtige redding. Even later kreeg Marcus Coco aan de overzijde een enorme kans om Guingamp aan de leiding te brengen, maar de aanvaller uit Guadeloupe stuitte na voorbereidend werk van Alexandre Mendy op Alphonse Aréola.

Na precies een uur voetballen kreeg Guingamp opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Marcus Thuram mocht na een overtreding van Thomas Meunier op Ludovic Blas aanleggen voor een strafschop, maar de jongeling schoot vanaf elf meter hoog over. Luttele seconden later sloeg PSG aan de overzijde wel toe: na een voorzet vanaf de rechterflank van Meunier kopte Neymar de 1-0 tegen de touwen.

De thuisploeg leek de wedstrijd daarna simpel naar zich toe te kunnen trekken, maar tien minuten voor tijd kreeg Guingamp opnieuw een penalty, nu na een overtreding van Juan Bernat op Coco. Invaller Yeni N'Gbakoto ontfermde zich ditmaal over het buitenkansje en zorgde op overtuigende wijze voor de gelijkmaker. Daarmee was de koek echter nog niet op voor Guingamp, want in de tweede minuut van de blessuretijd mocht men na een overtreding op Thuram opnieuw aanleggen voor een strafschop. Hij nam nu wel weer zelf plaats achter de bal en groeide vanaf elf meter uiteindelijk uit tot matchwinner.

 
Frankrijk
 
Paris Saint-Germain
 
En Avant Guingamp
 
Neymar
 
Edinson Cavani

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties