Guardiola ziet monsterzege Manchester City als 'een teken van respect'
Donderdag, 10 januari 2019 om 09:55

Manchester City liet woensdag in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Carabao Cup geen spaan heel van Burton Albion (9-0). De ploeg van Josep Guardiola was oppermachtig en stond bij de rust al op een 4-0 voorsprong, een marge die na de thee flink werd uitgebreid. De Spaanse manager geeft na afloop aan dat gas terugnemen geen optie was.

De monsterzege van the Citizens was de grootste overwinning ooit in de halve finale van het bekertoernooi en de grootste in de Carabao Cup sinds het treffen tussen Liverpool en Fulham in 1986 (10-0). "Als je op een bepaald moment gas terugneemt en niet meer aanvalt, dan toon je geen respect voor de tegenstander en voor de competitie", aldus de manager, geciteerd door diverse Engelse media.

Meer: ‘Manchester City komt in actie en heeft goed nieuws voor Josep Guardiola’ | ‘Van Bronckhorst staat voor eerste trainersklus binnen City Football Group’

"In de rust hebben we het daarover gehad. We moesten simpel blijven spelen en proberen om meer doelpunten te maken. Het verschil tussen clubs uit de Premier League en de League One zit niet alleen in de kwaliteit van de spelers, maar ook in het ritme waarin wordt gespeeld. Als je dat negentig minuten volhoudt, gaat zo'n tegenstander vanzelf ten onder."

Nigel Clough, manager van Burton Albion, was blij dat zijn ploeg dubbele cijfers kon voorkomen. "Het publiek riep: '10, 10, 10'. Gelukkig konden we dat voorkomen. Het is niet fijn om met zulke cijfers te verliezen, maar we hadden dit wel verwacht", besluit de trainer. De tweede wedstrijd tussen Manchester City en Burton Albion staat gepland op woensdag 23 januari.

 
EFL Cup
 
Manchester City
 
Josep Guardiola

>
League Cup
Manchester City
9
0
Burton Albion
Woensdag, 9 januari 2019 om 20:45
Poll
Verwacht jij dat Manchester City de Carabao Cup gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
10:05
10:05
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
7
   
09:48
09:48
Mesut Özil doet boekje open: 'Ik riep tegen hem: 'Stap in, stap in!''
3
   
09:32
09:32
'Atlético Madrid neemt plaats in van Barcelona met Amerikaanse primeur'
7
   
09:15
09:15
'Begeerde Joël Veltman maakt indruk op zoekende grootmacht'
66
   
09:00
09:00
In de wandelgangen: Real Madrid kan Isco lozen bij gewenste deal
6
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties