Mexicanen eensgezind: 'Vertrek Neres biedt kansen voor Lainez'
Donderdag, 10 januari 2019 om 12:02

In Mexico lijkt men het erover eens dat Diego Lainez voor Ajax moet kiezen. Het achttienjarige talent van het Mexicaanse Club América wordt begeerd door zowel Ajax als Real Betis en zal volgens media uit zijn thuisland spoedig de knoop doorhakken. Vijf Mexicaanse commentatoren van ESPN, onder wie voormalig Club América-trainer Mario Carrillo, vinden Ajax de beste optie.

"Hij moet naar Nederland. Bij Ajax gaat David Neres mogelijk weg en dat biedt kansen voor Lainez", stelt Jorge Pietrasanta van de Noord-Amerikaanse zender. "We weten allemaal dat clubs als PSV, Ajax en Feyenoord een belangrijke springplank kunnen zijn voor spelers die naar Europa willen gaan." John Sutcliffe wijst naar Carlos Salcido, Héctor Moreno en Andrés Guardado als voorbeelden daarvan. "PSV of Ajax is de beste plek om de eerste stap te zetten."

Hoe het Mexicaanse megatalent Lainez zich in de kijker speelde bij Ajax

Voetbalzone publiceerde donderdag al een uitgebreid artikel over het supertalent voor wie Ajax vijftien miljoen euro zou overhebben.Lees artikel

"Ik zie hem liever in Nederland, want in die competitie wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van spelers", meent Mauricio Ymay. "Bij Real Betis zou hij terechtkomen in een meer competitieve omgeving, wat ten koste kan gaan van zijn groei. Ik zie hem liever in Nederland." Álvaro Morales vult aan: "Ik wil hem in Nederland zien: dat is een opleidingsland. Daarna kan de echte doorbraak volgen."

Carrillo, voormalig trainer van Club América en assistent-bondscoach van Mexico, ziet nog een bijkomend voordeel voor Lainez. "In Nederland kan hij spelen op zijn favoriete positie, aan de rechterflank. Het is van oudsher een land waarin zulke spelers op waarde worden geschat. Daarom deden Hirving Lozano en Jesús Manuel Corona het daar zo goed", stelt hij. Naar verluidt heeft Ajax vijftien miljoen euro over voor de komst van Lainez.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Primera Division
 
América
 
Diego Lainez Leyva
 
Andrés Guardado

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties