'Opgeteld een uurtje, daarvoor ben ik natuurlijk niet naar Heerenveen gekomen'
Donderdag, 10 januari 2019 om 13:35

Marco Rojas werd door sc Heerenveen in de zomer van 2017 overgenomen van Melbourne Victory. De veertigvoudig international van Nieuw-Zeeland speelde vorig seizoen nog 24 wedstrijden in de hoofdmacht van de Friezen, maar moest het in de eerste helft van deze jaargang stellen met slechts vijf duels. De karige hoeveelheid aan speeltijd zorgt voor frustratie bij Rojas.

In de Eredivisie speelde Rojas in de eerste seizoenshelft slechts zestig minuten, verspreid over drie wedstrijden. "Opgeteld ongeveer een uurtje. Daarvoor ben ik natuurlijk niet naar Heerenveen gekomen. Het is een moeilijke situatie, frustrerend ook", zegt Rojas in gesprek met de Leeuwarder Courant. De buitenspeler speelde tot dusver totaal 29 wedstrijden in het eerste elftal van sc Heerenveen, waarin hij goed was voor 4 doelpunten.

"Als de situatie niet verandert, moet ik gaan. Het gaat om mijn carrière, ik moet spelen", gaat de aanvaller verder. Eerder speelde hij voor Melbourne Victory, FC Thun, VfB Stuttgart, Greuther Fürth, Wellington Phoenix, WaiBOP United en Hamilton Wanderers. "Ik word als voetballer op de proef gesteld, maar wil me niet laten meeslepen door negatieve gedachten. Je zou kunnen zeggen dat ik midden in een storm zit. Ik weet zeker dat ik die uiteindelijk ongeschonden doorsta."

 
sc Heerenveen
 
Marco Rojas

Poll
Vind jij dat deze Marco Rojas vaker aan spelen moet toekomen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties