Update: Heerenveen bevestigt vertrek Rojas naar Deense nummer elf
Dinsdag, 22 januari 2019 om 09:11

Marco Rojas werd door sc Heerenveen in de zomer van 2017 overgenomen van Melbourne Victory. De veertigvoudig international van Nieuw-Zeeland speelde vorig seizoen nog 24 wedstrijden in de hoofdmacht van de Friezen, maar moest het in de eerste helft van deze jaargang stellen met slechts vijf duels. De karige hoeveelheid aan speeltijd zorgt voor frustratie bij Rojas.

In de Eredivisie speelde Rojas in de eerste seizoenshelft slechts zestig minuten, verspreid over drie wedstrijden. "Opgeteld ongeveer een uurtje. Daarvoor ben ik natuurlijk niet naar Heerenveen gekomen. Het is een moeilijke situatie, frustrerend ook", zegt Rojas in gesprek met de Leeuwarder Courant. De buitenspeler speelde tot dusver totaal 29 wedstrijden in het eerste elftal van sc Heerenveen, waarin hij goed was voor 4 doelpunten.

"Als de situatie niet verandert, moet ik gaan. Het gaat om mijn carrière, ik moet spelen", gaat de aanvaller verder. Eerder speelde hij voor Melbourne Victory, FC Thun, VfB Stuttgart, Greuther Fürth, Wellington Phoenix, WaiBOP United en Hamilton Wanderers. "Ik word als voetballer op de proef gesteld, maar wil me niet laten meeslepen door negatieve gedachten. Je zou kunnen zeggen dat ik midden in een storm zit. Ik weet zeker dat ik die uiteindelijk ongeschonden doorsta."

Update 18 januari 14.52 uur - Aanvaller mist duel met Ajax en lijkt Heerenveen te gaan verlaten
Marco Rojas heeft zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen mogelijk al gespeeld. De aanvaller ontbreekt in de selectie voor het duel met Ajax van zondag, zo meldt zijn werkgever via de officiële kanalen. Rojas, die eerder deze maand al aangaf te willen vertrekken als hij niet meer speeltijd zou krijgen, is in onderhandeling met een nog onbekende Deense club.

Update 22 januari 8.22 uur - 'Heerenveen zwaait Rojas uit en schrapt tonnen aan salaris'
Marco Rojas verlaat sc Heerenveen voor het Deense Sönderjyske, meldt De Telegraaf. De 27-jarige buitenspeler uit Nieuw-Zeeland werd door trainer Jan Olde Riekerink afgelopen zondag al buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel met Ajax. Door zijn vertrek kan Heerenveen tonnen aan salaris schrappen. Spelers van buiten de Europese Unie moeten minstens 422.000 euro per jaar verdienen. Het contract van Rojas in Friesland liep door tot komende zomer. Bij Sönderjyske gaat hij spelen met onder anderen Kees Luijckx, Mart Lieder en Niki Zimling.

Update 22 januari 9.11 uur - Heerenveen bevestigt vertrek Rojas naar Deense nummer elf
Marco Rojas heeft sc Heerenveen per direct verlaten voor het Deense Sönderjyske, zo heeft de club uit Friesland dinsdagochtend bevestigd. De buitenspeler zet zijn handtekening onder een contract voor een jaar. "Marco had dit seizoen voor de winterstop weinig uitzicht op speeltijd", reageert technisch manager Gerry Hamstra. "De komende maanden leek dat niet te veranderen. Dit is voor hem en de club het beste. Wij bedanken Marco voor zijn inzet en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe club."

 
Meer video's
 
sc Heerenveen
 
Marco Rojas

Poll
Vind jij dat deze Marco Rojas vaker aan spelen moet toekomen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties