'Ajax bereikt akkoord met América en moet hopen op keuze van Lainez'
Donderdag, 10 januari 2019 om 13:44

Ajax heeft met Club América een akkoord bereikt over Diego Lainez, zo weet De Telegraaf te melden. De keuze is nu aan de Mexicaanse vleugelaanvaller, die in een eerder stadium liet doorschemeren dat hij graag naar Amsterdam wil verkassen. Lainez kan ook nog kiezen voor een dienstverband bij Real Betis, dat alles in het werk stelt om hem voor de neus van Ajax weg te kapen.

Een afvaardiging van Real Betis zou met een bliksembezoek aan Mexico ervoor willen zorgen dat Lainez alsnog kiest voor een dienstverband in LaLiga. Ajax heeft nu in ieder geval met Club América een akkoord bereikt over de Mexicaan, waardoor de aanvaller zelf kan bepalen waar zijn toekomst ligt. De Spaanse club zou ook bereid zijn om aan de eisen van las Águilas te voldoen.

Hoe het Mexicaanse megatalent Lainez zich in de kijker speelde bij Ajax

Voetbalzone publiceerde donderdag al een uitgebreid artikel over het supertalent voor wie Ajax vijftien miljoen euro zou overhebben.Lees artikel

Het is voorlopig nog onduidelijk over welk bedrag Ajax en Club América een akkoord hebben bereikt. Eerder werd in de Mexicaanse media melding gemaakt van een Amsterdams bod van vijftien miljoen, inclusief een doorverkooppercentage. In een eerder stadium liet Lainez al doorschemeren dat hij graag naar Ajax wilde verkassen, al is Real Betis met Andrés Guardado een charmeoffensief begonnen om het Mexicaanse megatalent nog weg te kapen.

De keuze van Lainez heeft naar verluidt ook invloed op de toekomst van David Neres. Volgens De Telegraaf heeft Ajax een bod van 43 miljoen euro van Guanzhou Evergrande op de Braziliaanse aanvaller in beraad. Neres mag echter naar verluidt alleen uit Amsterdam vertrekken als Lainez voor een dienstverband bij Ajax kiest. "In Nederland kan hij spelen op zijn favoriete positie, aan de rechterflank. Het is van oudsher een land waarin zulke spelers op waarde worden geschat", adviseerde Mario Carrillo, voormalig trainer van Club América en assistent-bondscoach van Mexico, in gesprek met ESPN.

 
Meer video's
 
Ajax
 
América

Poll
Denk jij dat Diego Lainez een aanwinst is voor Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties