Vinícius wint publiek voor zich: 'Dit is de perfecte club voor hem'
Donderdag, 10 januari 2019 om 17:38

Vinícius Júnior lijkt dicht tegen een vaste basisplaats aan te zitten bij Real Madrid. De achttienjarige linksbuiten deed dit seizoen al dertien keer mee in het eerste elftal en maakte woensdag nog een prachtig doelpunt in de Copa del Rey tegen Leganés. Ook trainer Santiago Solari is onder de indruk van de Braziliaan.

"Hij ontwikkelt zich erg snel en dit was opnieuw een goede prestatie van hem", zo wordt Solari geciteerd door diverse Spaanse media. "Dit is de perfecte club voor hem om zijn ongekende talent verder te ontwikkelen. Want hier wordt hij omringd door uitstekende voetballers die al veel competities hebben gewonnen."

"Het meest opvallende aan hem is zijn zelfvertrouwen en hoezeer hij van het spelletje geniet. Hij is niet bang om dingen uit te proberen en dat geeft een extra dimensie toe aan ons spel. Hij bevindt zich in een belangrijke fase van zijn ontwikkeling, want hij is achttien jaar oud. Het is belangrijk dat hij iedere dag en iedere wedstrijd blijft leren."

Het doelpunt dat Vinícius maakte tegen Leganés (3-0 winst) was in de ogen van Solari ‘fantastisch’: "We zijn erg blij met het niveau dat hij haalt en zijn vindingrijkheid in zijn spel is erg belangrijk in voetbal." Real Madrid nam het talent voor tientallen miljoenen euro’s over van Flamengo en gaf hem vorig jaar een contract tot medio 2025.

 
LaLiga
 
Copa del Rey
 
Real Madrid

>
Copa del Rey
Real Madrid
3
0
CD Leganes SAD Madrid
Woensdag, 9 januari 2019 om 21:30
Poll
Zou jij Vinicius Junior in de basis zetten bij Real Madrid, als iedereen fit is?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
22:10
22:10
Van der Wiel breekt per direct met club: 'Dit is de beste oplossing'
0
   
21:52
21:52
Den Bosch verliest bizar duel na 3-0 voorsprong; Eindhoven wint met 8-1
13
   
21:30
21:30
'Erik ten Hag gaf mij een lijstje, de organisatie werd gek van hem'
4
   
21:16
21:16
Pikante overstap naar Engeland wekt woede op: 'Dit zit me enorm dwars'
16
   
21:00
21:00
In de wandelgangen: Jaap Stam wil spits meenemen naar Feyenoord
12
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties