Amerikaanse autoriteiten vragen om DNA-materiaal van Cristiano Ronaldo
Donderdag, 10 januari 2019 om 20:01

Amerikaanse autoriteiten hebben om DNA-materiaal van Cristiano Ronaldo gevraagd. Volgens The Wall Street Journal is het verzoek onlangs naar justitie in Italië gestuurd. De aanvaller uit Portugal maakte afgelopen zomer de overstap van Real Madrid naar Juventus.

De Amerikaanse justitie wil het DNA van Ronaldo vergelijken met materiaal dat op de jurk is aangetroffen van Kathryn Mayorga. De Amerikaanse vrouw deed in september vorig jaar bij de politie in Las Vegas opnieuw aangifte van verkrachting door de Portugees international. Volgens haar heeft Ronaldo haar in een hotel in 2009 tot seks met hem gedwongen.

Meer: Ronaldo imiteert Zlatan: ‘Ik zoek de records niet op, ze zoeken mij op’ | Wat is het salaris van Paul Pogba en hoe groot is zijn vermogen?

Mayorga zou destijds 375.000 dollar hebben gekregen om de zaak stil te houden. Een eerdere melding van het zedendelict in 2009 leidde niet tot vervolging van Ronaldo. Op basis van de nieuwe melding door Mayorga heeft de politie in Las Vegas de zaak heropend.

Ronaldo houdt vol dat de seks met wederzijdse instemming was. De financiële schikking tussen beide partijen kwam naar buiten via het Duitse magazine Der Spiegel, dat relevante documenten hierover had ingezien. "De wetenschap dat mijn geweten schoon is, stelt me in staat elk onderzoek in alle rust af te wachten."

 
Meer video's
 
Serie A
 
Juventus
 
Cristiano Ronaldo

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties