Real Betis troeft Ajax af en haalt Diego Lainez
Donderdag, 10 januari 2019 om 22:57

Ajax heeft naast de komst van Diego Lainez gegrepen. Club América maakt via de officiële kanalen melding van een transfer van de aanvaller naar Real Betis, waar landgenoot Andrés Guardado een belangrijke rol in de overgang heeft gespeeld. Eerder op donderdag meldde De Telegraaf dat Ajax een akkoord had bereikt met Club América over de transfersom voor Lainez.

Real Betis en Club América zijn volgens het Mexicaanse televisienetwerk Televisa, dat de club letterlijk in zijn beheer heeft, een transfersom van dik twaalf miljoen euro overeengekomen. Club América heeft daarnaast een doorverkooppercentage van twintig procent in de onderhandelingen bedongen, zo klinkt het. Andere media in Mexico maken melding van een bedrag van vijftien miljoen euro voor 75 procent van de transferrechten. Het restant zou eigendom blijven van las Aguilas.

Lainez zelf heeft zich tot de zomer van 2024 verbonden aan Betis, dat Guardado inzette om de tiener ervan te overtuigen dat hij in het Benito Villamarin moest tekenen. De tiener, goed voor twee A-interlands, kan in de gehele voorhoede uit de voeten en speelde vijftig officiële wedstrijden voor Club América. Daarin was hij goed voor vijf treffers en drie assists. Lainez vliegt naar verluidt op dit moment samen met Lorenzo Serra Ferrer, vice-preses van Betis, van Mexico-Stad naar Madrid.

De afgeketste transfer van Lainez lijkt te betekenen dat David Neres bij Ajax blijft. Guangzhou Evergrande zou een bod van 43 miljoen euro hebben uitgebracht op de Braziliaan, maar Ajax wilde naar verluidt alleen meewerken aan een transfer als Lainez naar Amsterdam zou komen. Nu Lainez echter zijn nog prille loopbaan in Zuid-Spanje voortzet, lijkt Neres in ieder geval nog een half jaar in Amsterdam te blijven.

Ajax had zelf een akkoord over een transfersom van vijftien miljoen euro voor Lainez bereikt. Daarmee zou de Mexicaan de op twee na duurste Ajax-aankoop ooit zijn geweest. Alleen Daley Blind (16 miljoen euro, oplopend tot 21 miljoen euro) en Miralem Sulejmani (16,25 miljoen euro) waren in het verleden duurder. Het mislopen van Lainez is voor Ajax een hard gelag en doet denken aan eenzelfde situatie in de zomer van 2017. Anderhalf jaar geleden leek men dicht bij de komst van Richarlison, maar de aanvaller ging op het laatste moment van Fluminense naar Watford.

 
Eredivisie
 
LaLiga
 
Real Betis
 
Ajax
 
Andrés Guardado

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties