Ajax verliest van Flamengo na missers van Magallán en Veltman

Klaas-Jan Huntelaar opende de score, na enkele kleine kansen in het begin voor Flamengo. Na voorbereidend werk van Vaclav Cerny rondde de aanvaller af: 1-0. Een fraaie counter van de Brazilianen resulteerde in de gelijkmaker. Fernando Uribe werd voor het doel van Kostas Lamprou gezet, waarna de doelman met een boogbal werd verschalkt: 1-1. Het was Ajax dat vervolgens opnieuw de leiding nam: Zakaria Labyad op aangeven van Ryan Gravenberch.

De eindstand in de reguliere speeltijd verscheen nog voor rust op het scorebord. Een afstandsschot kon Lamprou niet onder controle krijgen, waarna Uribe de rebound eenvoudig binnen schoot. Ajax verscheen na rust met twee wijzigingen op het veld, Veltman en Traoré ten koste van Perr Schuurs en Huntelaar, terwijl Flamengo met vrijwel een nieuw elftal aan de tweede helft begon. Halverwege de tweede helft wijzigde ook Ten Hag zijn elftal op meerdere plaatsen, met onder meer speeltijd voor Victor Jensen.

Flamengo liet de bal in de tweede helft aan Ajax en stond veelvuldig op de eigen helft. De beste kansen waren dan ook voor Ajax, waar Labyad tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt was. In het laatste kwartier voorkwam Diego Alves een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp en in de slotseconde raakte Noa Lang na knap voorbereidend werk van Ramus Kristensen nog de lat.

Omdat er een winnaar moest komen, moesten strafschoppen de beslissing brengen. De Brazilianen namen die beter dan Ajax: 4-3. Labyad, Traoré en Dani de Wit schoten raak, maar Magallán en Veltman misten hun penalty. Flamengo daarentegen faalde niet één keer. Sao Paulo is zaterdag de tweede tegenstander van Ajax op de Florida Cup. De verwachting is dat Ajax dan wel in de sterkst mogelijke opstelling begint.