Spaanse media loven Jasper Cillessen: 'Valverde kan altijd op hem rekenen'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 07:00

Barcelona leed donderdagavond de derde nederlaag van het seizoen. Het team van trainer Ernesto Valverde ging in het eerste duel met Levante in het kader van de achtste finales van de Copa del Rey met 2-1 onderuit. Over een week volgt het weerzien in het Camp Nou, met een plaats bij de laatste acht als beloning. Jasper Cillessen moest in Valencia al snel twee goals incasseren, maar voorkwam ook een ruimer verlies voor de Catalanen.

De kranten in Spanje zijn vrijdag kritisch op het optreden van Barcelona, dat niet in de sterkste opstelling optrad en een bedenkelijke indruk achterliet. Alleen Cillessen ontsnapt aan de kritiek. Volgens Marca voorkwam Cillessen ‘enkele zekere tegengoals’, terwijl Mundo Deportivo opmerkt dat de Oranje-international er altijd staat ondanks zijn geringe speeltijd. "Valverde kan altijd op Cillessen rekenen. Hij kon niets aan de tegengoals doen, maar voorkwam bij zeker twee momenten een derde tegentreffer."

Meer: Lionel Messi en Ousmane Dembélé helpen Barcelona ronde verder | Jasper Cillessen voorkomt ruim verlies van Barcelona in Copa del Rey

Sport gaf Cillessen zelfs het hoogste rapportcijfer, al was dat ook veelzeggend over de prestaties van de rest van het elftal: een zes. Valverde verdedigde na afloop zijn beslissing om niet de sterkste elf het veld in te sturen. "Toen ik het team samenstelde, dacht ik dat het de best mogelijke beslissing was. Het heeft ook geholpen om de spelers te kunnen beoordelen op moeilijke momenten, tegen een opponent uit LaLiga. Ik weet dat het een risico is, maar soms moet je risico’s nemen", benadrukte de oefenmeester.

Valverde werd tevens aan de tand gevoeld over Philippe Coutinho, die vlak voor tijd vanaf elf meter voor de belangrijke uittreffer zorgde. De Braziliaan komt de laatste weken minder in de plannen van de oefenmeester voor. "Toen Ousmane Dembélé niet speelde, wilde iedereen weten waarom. Nu speelt Coutinho niet en gebeurt precies hetzelfde. Als iemand niet tevreden is, moet hij werken. De vraag is al eerder gesteld, alleen de namen zijn anders."

 
Meer video's
 
Copa del Rey
 
Barcelona
 
Jasper Cillessen
 
Philippe Coutinho
 
Ernesto Valverde

>
Copa del Rey
Levante
2
1
Barcelona
Donderdag, 10 januari 2019 om 21:30
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Bizar bod van Liverpool wordt afgeslagen
6
   
00:15
00:15
Bosz: 'Het is geen makkelijke club, maar hij heeft de kwaliteiten om te slagen'
3
   
00:00
00:00
'Het is alsof Ajax elke dag een ander veld moet afhuren in Amsterdam'
4
   
23:49
23:49
'De eerste maand hebben we ergens op een zolder van een kerk geslapen'
4
   
23:39
23:39
Update: AC Milan geeft Higuaín nog geen toestemming voor keuring
59
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties