'Een pijnlijke dreun voor Marc Overmars en de scouting van Ajax'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 07:37

Club América en Real Betis maakten donderdagavond de transfer van Diego Lainez naar Zuid-Spanje wereldkundig. De pas achttienjarige aanvaller viel uiteindelijk voor de avances van Real Betis, mede op aandringen van landgenoot Andrés Guardado. Een hard gelag voor het eveneens bijzonder geïnteresseerde Ajax, dat óók een akkoord met Club América over een transfersom van vijftien miljoen euro voor de Mexicaan had.

"Een pijnlijke dreun voor Marc Overmars en de scouting van Ajax", zo schrijft De Telegraaf vrijdag. "De club stopte anderhalf jaar veel tijd en energie in de transfer van Diego Lainez, maar werd op het laatste moment overvallen door Real Betis." Volgens het dagblad was Lainez, ‘tot verbijstering van heel Ajax’, heel gevoelig voor het bliksembezoek van een delegatie van Real Betis aan Mexico en grepen de Amsterdammers mis uitgerekend op het moment dat beide clubs een akkoord bereikten over de transfersom.

Onder leiding van vice-voorzitter Lorenzo Serra Ferrer werden Lainez, zijn familie en zaakwaarnemer Alex López overtuigd om een contract tot medio 2024 te signeren. Media in Mexico verzekeren dat de Spaanse club ook bereid was om een hoger bedrag voor de tiener neer te tellen, zeventien miljoen euro, al doen sinds de bekendmaking van de transfer veel bedragen en verschillende doorverkooppercentages de ronde.

De afgeketste transfer van Lainez lijkt te betekenen dat David Neres bij Ajax blijft. Guangzhou Evergrande zou volgens De Telegraaf een bod van 43 miljoen euro hebben uitgebracht op de Braziliaan, maar Ajax wilde alleen meewerken aan een transfer als Lainez naar Amsterdam zou komen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Andrés Guardado
 
David Neres
 
Marc Overmars

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties