'Daarom wil ik bij GA Eagles ook graag met nummer 34 op mijn rug spelen'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 09:18

Vince Gino Dekker liet in december zijn contract bij AZ ontbinden en donderdag werd hij gepresenteerd bij Go Ahead Eagles. De talentvolle buitenspeler heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot aan het einde van het seizoen. De voormalig jeugdspeler van Ajax is blij met zijn nieuwe club. "Ik heb hier zelf nog nooit gespeeld. Maar de beelden op televisie maakten altijd indruk op me. Dat Engelse karakter, het publiek dicht op het veld. Ik zag de lichtmasten al vanaf de snelweg opdoemen. Het lijkt me geweldig om hier te spelen", laat hij in een reactie weten aan de Stentor.

De 21-jarige Dekker verliet Ajax afgelopen zomer voor AZ. Na een klein halfjaar trok hij de deur in Alkmaar eind vorig jaar achter zich dicht. "De klik was er niet. Ik ben jong en wil spelen in een eerste elftal. Die kansen waren bij AZ klein en ik wilde niet meer wachten", legt hij uit. "Ik ben ongeduldig en dus ging ik op 1 januari het gesprek aan het voorzitter Hans de Vroome en trainer John Stegeman."

Dekker omschrijft zichzelf als een klassieke linksbuiten met ‘een prima voorzet’. "Ik ben creatief en wil de supporters graag vermaken", klinkt het uit de mond van de ex-Ajacied, die er mede door blessureleed niet in slaagde om door te breken bij Ajax. Een slepende knieblessure hield hem lange tijd aan de kant. "Na de operatie heeft het me meer dan een jaar gekost om fit te worden. Vorig seizoen keerde ik terug bij Jong Ajax en werden we kampioen. Staat toch maar mooi mijn cv. En wie weet lukt het dit jaar bij Go Ahead Eagles opnieuw. Twee jaar achter elkaar kampioen worden in de Eerste Divisie…. Zou best bijzonder zijn, toch?"

Dekker speelde in de jeugd van Ajax met Donny van de Beek, Václav Cerny en Matthijs de Ligt. Ook zat hij lange tijd samen in het team met Abdelhak Nouri. "Daarom wil ik bij GA Eagles ook graag met nummer 34 op mijn rug spelen. Het rugnummer wat Nouri altijd droeg’’, aldus Dekker, die kort in gaat op de situatie van Nouri. "Heel heftig en ik word er nog vaak mee geconfronteerd. Ik ken hem en zijn familie goed, we speelden twaalf jaar samen bij Ajax."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Van der Sar komt met verklaring Ajax omtrent Nouri
 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
Go Ahead Eagles
 
AZ
 
Ajax
 
Vince Gino Dekker

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties