Wöber en Müller twee duels geschorst; Ajax krijgt 20.000 euro boete
Vrijdag, 11 januari 2019 om 10:48

Thomas Müller en Maximilian Wöber zijn door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst voor hun rode kaarten in de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Bayern München afgelopen december (3-3). Daarnaast legt de UEFA Ajax een boete op van twintigduizend euro voor het gooien van projectielen op het veld. Bayern krijgt een boete van achtduizend euro opgelegd vanwege het afsteken van vuurwerk.

Wöber kreeg een rode kaart vanwege een harde overtreding op Leon Goretzka, terwijl Müller van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Clément Turpin vanwege een charge op Nicolás Tagliafico. Door de schorsingen mogen beide spelers de komende twee Europese duels niet in actie komen. Wöber, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Sevilla, mist zodoende het tweeluik met Real Madrid als hij bij Ajax blijft.

Meer: Van der Sar: ‘We hebben daar successen behaald en doen nu volgende stap’ | ‘Natuurlijk wil hij graag bij Ajax blijven, maar hij wil ook wekelijks spelen’

Müller moet de wedstrijden tegen Liverpool aan zich voorbij laten gaan. De 29-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller erkende na afloop van het duel dat hij fout zat en zocht de kleedkamer van Ajax op om zijn excuses aan te bieden. "Het was natuurlijk niet bewust", aldus de Duits international. Tagliafico zei na afloop dat dergelijke incidenten nou eenmaal plaatsvinden op het voetbalveld en accepteerde de excuses.

"Het was een lange bal in de lucht en Müller wilde de bal met zijn voet uit de lucht halen", memoreerde Tagliafico. "Ik deed op dat moment mijn hoofd naar beneden. Ik wist dat er een klap ging komen. Het was geen opzet, maar het gebeurde. Zoiets gebeurt soms. Gelukkig kon ik doorspelen, al had ik wat hoofdpijn. Ik heb wel vaker klappen op mijn hoofd gehad. Je wilt niet van het veld af, helemaal niet in zo’n wedstrijd."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Bayern München
 
Maximilian Wöber
 
Thomas Müller

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties