Erik ten Hag: 'Het kan het hele plan in de war gooien'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 11:38

Erik ten Hag is benieuwd wat er qua transfers nog gaat gebeuren bij Ajax. De trainer van de Amsterdamse club weet dat Maximilian Wöber en David Neres hardnekkig in verband worden gebracht met een uitgaande transfer en hoopt dat er niet te veel spelers zullen vertrekken. "Het zijn voor iedereen altijd spannende weken", zegt de oefenmeester tegenover Ajax TV.

"Je hebt een bepaalde strategie in je hoofd, maar er zijn op de markt onvoorspelbaarheden waar je geen invloed op hebt. Het kan het hele plan in de war gooien. Daar moet je voor waken, maar controle heb je nooit voor honderd procent", aldus Ten Hag, die benadrukt dat er niet alleen verhalen gaan over mogelijke transfers van Wöber naar Sevilla en Neres naar Guangzhou Evergrande.

Meer: Verval in tweede helft komt Ajax niet duur te staan in Den Haag | Erik ten Hag zet David Neres na drie opeenvolgende basisplaatsen op de bank

"Rond iedere speler gaan geruchten, maar er is interesse voor deze twee spelers. Dit is een goed stel bij elkaar. Halverwege wil je niet te veel mutaties. Er kunnen altijd dingen veranderen. Daar moet je je tegen wapenen, zodat je kunt anticiperen. Dat hebben we ook gedaan door Lisandro Magallán en Lassina Franck Traoré aan te trekken", aldus Ten Hag, die tevreden is over het duo.

"Ze voegen zich makkelijk in. We hebben een groep die makkelijk spelers opneemt, zeker als ze kunnen voetballen. De eerste indruk is uitstekend, maar om nu al over het verdere verloop te praten, is onmogelijk. Je ziet dat ze kunnen voetballen, een plan en missie hebben en dat ze ongelooflijk graag willen", besluit de oefenmeester.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
David Neres
 
Erik ten Hag
 
Maximilian Wöber

Poll
Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?
Ja
NEE
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties