Van Dijk vergeleken met legendes: 'Mijn verdedigers kunnen van hem leren'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 12:13

Zaterdagmiddag neemt Brighton & Hove Albion het op tegen het Liverpool van Virgil van Dijk. Chris Hughton, manager van the Seagulls, is zwaar onder de indruk van de Nederlandse verdediger. De zestigjarige oefenmeester kwalificeert de 24-voudig Oranje-international als de beste verdediger van de Premier League.

Hughton beaamt dat Van Dijk van hetzelfde niveau is als bijvoorbeeld John Terry, Rio Ferdinand en Sol Campbell. "Natuurlijk, geen twijfel als je kijkt naar zijn kwaliteiten. De spelers die je noemt, hebben het wel over een langere periode bewezen. Maar als je mij vraagt of hij van hetzelfde niveau is, dan antwoord ik bevestigend", aldus Hughton, geciteerd door diverse Engelse media, waaronder Sky Sports.

"Wat je ziet bij de allerbeste centrale verdedigers, en wat je dus ook precies ziet bij Van Dijk, is dat zij alles zo gemakkelijk laten lijken. De positie die hij inneemt, de snelheid die hij heeft, de passing: hij is zó goed. Ook is hij goed in de lucht en goed aan de bal. Hij heeft al deze kwaliteiten", vervolgt de trainer, die stelt dat zijn verdedigers ook nog kunnen leren van Van Dijk.

"Wat Van Dijk is tot Liverpool, zijn Lewis Dunk en Shane Duffy tot Brighton. Als je kijkt naar twee uitstekende verdedigers op ons niveau, zijn zij enorm waardevol voor ons, net als dat Van Dijk waardevol is voor Liverpool. Dunk en Duffy kunnen zaterdag leren van de beste. Momenteel is Van Dijk een geweldig rolmodel voor hen. Hij mist geen wedstrijden en is sterk in beide zestien meters. Hij is een allround speler van topklasse", besluit Hughton.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Brighton & Hove Albion
 
Lewis Dunk
 
Chris Hughton

Poll
Virgil van Dijk is de beste verdediger van de Premier League
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties