Lovren geschorst na veelbesproken Instagram-video over Ramos en Spanje
Vrijdag, 11 januari 2019 om 13:04

Dejan Lovren is door de UEFA bestraft voor zijn uitlatingen richting Spanje en Sergio Ramos op social media na de 3-2 overwinning van Kroatië op Spanje in de Nations League afgelopen november. De verdediger van Liverpool is door de Europese voetbalbond geschorst voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan.

Lovren stond zijn volgers te woord in een livestream op Instagram. "Ik gaf hem (Ramos, red.) een goede elleboog", zei de Kroaat, waarbij hij het gebaar van een elleboogstoot maakte. "Haha, 3-2! Probeer nu nog maar eens te praten, maat. Het zijn een stel pussies." Lovren bedekte vervolgens het Spaanse vlaggetje op zijn shirt, zodat alleen het Kroatische zichtbaar was.

"Alleen deze ploeg (Kroatië, red.) is het waard. Nu moeten we Engeland verslaan en afsluiten als bazen." Kroatië verloor nadien echter van Engeland en degradeerde daardoor naar Divisie B. De UEFA laat vrijdag weten dat het gedrag van Lovren tegen de 'normen en waarden van het voetbal indruist'. Lovren en de Kroatische voetbalbond hebben nog niet gereageerd op de straf.

Ramos en Lovren hadden voorafgaand aan de wedstrijd een verbale oorlog uitgevoerd via de media. Lovren stelde dat de Spanjaard als een van de beste verdedigers ter wereld wordt gezien, omdat zijn fouten minder opvallen omdat Real Madrid doorgaans toch met ruime cijfers wint. Ramos weigerde te reageren, maar stelde wel dat Lovren graag de voorpagina's haalt met zijn uitspraken.

 
UEFA Nations League
 
Kroatië
 
Spanje
 
Dejan Lovren
 
Sergio Ramos

Poll
Een terechte schorsing?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties