Rekik vreesde: 'Ik nam twee keer de rotonde om te zien of niemand me volgde'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 13:45

Karim Rekik is blij dat hij de hectiek bij Olympique Marseille heeft ingeruild voor de rust bij Hertha BSC. De 24-jarige verdediger maakte in de zomer van 2017 de overstap en in gesprek met ELF Voetbal geeft de voormalig PSV'er aan dat Berlijn een oase van rust is in vergelijking met zijn periode bij Marseille, waar het 'heel hectisch, chaotisch en explosief' was.

Rekik vertelt dat de mensen bij de Ligue 1-club erg temperamentvol zijn. "Bij Olympique Marseille moet je winnen. Dan ben je de koning. Maar als je verliest, ben je niets waard. Als we een uitduel verloren stond op het vliegveld geregeld een boze menigte ons op te wachten. Dan werd er van alles geschreeuwd en gegooid."

De stopper geeft aan dat hij en zijn ploeggenoten bij een verloren thuiswedstrijd soms wel uren in het stadion moesten wachten vanwege de woedende fans. Via een zij-uitgang naar de auto's lopen had geen zin. "De fans kenden al onze nummerborden", aldus Rekik, die na een verloren wedstrijd niet graag uit eten wilde gaan uit angst voor nare incidenten.

"Als ik naar mijn huis, buiten de stad, reed, nam ik twee keer de rotonde om te kijken of niemand me achtervolgde. Er waren bepaalde wijken waar we zeker niet moesten komen." De verdediger zegt dat er bij hem, net als bij veel andere spelers, werd ingebroken. "Toen ik wakker werd stond de deur van het balkon open. Het hele huis overhoop en spullen weg. Ik werd heel vreemd wakker, later dacht ik: hebben ze mij iets gegeven? Ik had ook hele dikke ogen. Misschien maar goed dat ik niets had meegekregen."

 
Ligue 1
 
Olympique Marseille
 
Hertha BSC
 
Karim Rekik

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties