'Zijn vrouw wilde niet naar Frankrijk, voor Robert telde alleen de Spaanse zon'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 14:36

Real Madrid hengelde afgelopen zomer naar de diensten van Robert Lewandowski, verzekert Cezary Kucharski, voormalig zaakwaarnemer van de spits van Bayern München. De Duitse topclub zat echter niet te wachten op een vertrek van de 102-voudig Pools international, die nog tot medio 2021 vastligt bij der Rekordmeister.

"We hadden kunnen vechten voor een transfer, maar er waren ook bepaalde risico's. Zo konden onze acties onvoldoende zijn geweest om hem naar Madrid te halen en dus voor onrust zorgen. En ik wil in het voetbal geen risico's nemen met mijn cliënt", zegt Kucharski in gesprek met Pilka Nozna. Andere topclubs hadden de voorbije transferperiode ook interesse.

Meer: TSG Hoffenheim en Alfred Schreuder stunten bij Bayern München

Verschillende topclubs uit Europa werden gelinkt met de ervaren aanvaller, waaronder Paris Saint-Germain en Chelsea. "Hij had heel veel aanbiedingen", vervolgt Kucharski. "Maar het geval was dat zijn vrouw niet naar Frankrijk wilde. En ze wilden beiden niet naar Engeland. Voor Robert telde alleen de Spaanse zon en ook alleen maar Real Madrid."

Lewandowski speelt sinds de zomer van 2014 in het shirt van Bayern, nadat de topclub de aanvaller transfervrij kon overnemen van Borussia Dortmund. Sindsdien kwam de Pool tot 219 wedstrijden voor Bayern, met 173 goals en 39 assists als resultaat. Lewandowski won tot op heden acht prijzen met Bayern, waaronder vier keer de landstitel.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Real Madrid
 
Robert Lewandowski

Poll
Verwacht jij dat Robert Lewandowski zijn loopbaan afsluit bij Bayern München?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties