Teleurstelling bij Ten Hag: 'We hebben alles goed gedaan'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 21:56

Ajax leek aan de haal te gaan met Diego Lainez, maar de Mexicaan koos op het laatste moment voor Real Betis. De club uit Andalusië betaalt naar verluidt ruim twaalf miljoen euro aan Club América. Erik ten Hag baalt van het mislopen van de linksbuiten, zo vertelt de trainer in een interview met VTBL.

"Dat is teleurstellend voor heel veel mensen die er hard en goed aan gewerkt hebben. Wij waren er honderd procent van overtuigd dat dit een speler voor Ajax voor de toekomst zou zijn. Als dat dan niet lukt, is dat teleurstellend", aldus Ten Hag.

Meer: Aad de Mos: ‘Hun visie loopt parallel, maar Ajax staat een stuk verder’ | Ajax-clubleiding protesteert na ‘teleurstellende’ reactie van KNVB

Ajax valt in de ogen van Ten Hag niets te verwijten: "Ik denk dat we alles goed hebben gedaan, maar de speler heeft meerdere keuzes. Wij dachten dat Ajax de beste keuze zou zijn, want Ajax heeft het in de vingers om talenten verder te begeleiden en goed op te leiden voor het allerhoogste niveau in de wereld. Hij maakt een andere keuze, dat is zijn goed recht."

Club América heeft naar verluidt een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. Overigens zijn er ook media in Mexico die uitgaan van een hoger transferbedrag: vijftien miljoen euro. Lainez heeft in ieder geval zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties