Van Bronckhorst kondigt transfer aan: 'We hoeven geen vervanger'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 07:17

Renato Tapia maakt het seizoen af bij Willem II. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat ervan uit dat de verdediger annex middenvelder eerdaags zijn handtekening zet bij de club uit Tilburg, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Ik verwacht dat deze week rond komt dat Renato naar Willem II gaat en daar het seizoen op huurbasis gaat afmaken", aldus Van Bronckhorst. "Het is goed voor hem dat hij minuten gaat maken. Hij heeft nog niet zoveel minuten gemaakt dit seizoen. We hoeven geen vervanger voor hem. Met onze grote selectie kunnen wij zijn vertrek opvangen. We kijken ook nog voor andere spelers of ze verhuurd kunnen worden."

Meer: Pierre van Hooijdonk kritisch: ‘Je zet geen onervaren coach op die vulkaan’

De 23-jarige Tapia maakte in de winter van 2016 de overstap van FC Twente naar Feyenoord, maar wist nooit uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler in De Kuip. De 34-voudig international van Peru deed dit seizoen slechts in 134 minuten mee in de Eredivisie en heeft nog een contract tot medio 2020 bij Feyenoord.

Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, vertelde vrijdagochtend nog aan het Brabants Dagblad dat de berichten over de mogelijke komst van Tapia voorbarig waren. "Zijn naam is gevallen, maar er is helemaal niets concreet." Nu lijkt het er dus op dat de huurdeal van Tapia binnenkort alsnog afgerond kan worden.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Giovanni van Bronckhorst
 
Renato Tapia

Poll
Is Willem II een geschikte club voor Renato Tapia?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties