Ten Hag is tevreden: 'Onze inschatting is juist geweest'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 07:42

Lisandro Magallán maakte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn officieuze debuut voor Ajax. De centrale verdediger miste in de strafschoppenserie vanaf elf meter tegen Flamengo, maar maakte volgens Erik ten Hag wel een goede indruk. Magallán werd onlangs overgenomen van Boca Juniors.

"Als je spelers scout, moet je ze je in je eigen ploeg voorstellen. Zeker bij een Zuid-Amerikaan (Magallán, red.), omdat ze toch een heel andere stijl van voetballen hebben", vertelt de trainer aan De Telegraaf. "Bij Ajax willen we in balbezit van achteruit bouwen. De eerste dagen onderstreept hij dat onze inschatting juist is geweest."

Meer: ‘Het tweede elftal van Ajax kan zo in de Eredivisie spelen, geen probleem'

"Hij is comfortabel aan de bal, passt met twee benen in, zijn aannames zijn goed en hij heeft inzicht." Naast Magallán maakte ook de zeventienjarige aanvaller Lassina Traoré zijn debuut. De Burkinees kwam over van Ajax Cape Town en kon Ten Hag bekoren: "Beiden maken een goede indruk en bevestigen wat we in ze gezien hebben."

Traoré maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Mother City naar Ajax Cape Town en maakt nu dus promotie naar de Eredivisie. Traoré speelde niet één competitiewedstrijd voor de club uit Zuid-Afrika en wordt op De Toekomst herenigd met Leo Thethani en Dean Solomons, die allebei een verleden hebben bij Ajax Cape Town.

 
Ajax
 
Lisandro Magallán
 
Erik ten Hag

>
Florida Cup
Ajax
-
-
(p)
Flamengo
Vrijdag, 11 januari 2019 om 01:00
Meer nieuws
   
10:05
10:05
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
7
   
09:48
09:48
Mesut Özil doet boekje open: 'Ik riep tegen hem: 'Stap in, stap in!''
3
   
09:32
09:32
'Atlético Madrid neemt plaats in van Barcelona met Amerikaanse primeur'
6
   
09:15
09:15
'Begeerde Joël Veltman maakt indruk op zoekende grootmacht'
62
   
09:00
09:00
In de wandelgangen: Real Madrid kan Isco lozen bij gewenste deal
6
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties