Ten Hag is tevreden: 'Onze inschatting is juist geweest'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 07:42

Lisandro Magallán maakte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn officieuze debuut voor Ajax. De centrale verdediger miste in de strafschoppenserie vanaf elf meter tegen Flamengo, maar maakte volgens Erik ten Hag wel een goede indruk. Magallán werd onlangs overgenomen van Boca Juniors.

"Als je spelers scout, moet je ze je in je eigen ploeg voorstellen. Zeker bij een Zuid-Amerikaan (Magallán, red.), omdat ze toch een heel andere stijl van voetballen hebben", vertelt de trainer aan De Telegraaf. "Bij Ajax willen we in balbezit van achteruit bouwen. De eerste dagen onderstreept hij dat onze inschatting juist is geweest."

Meer: Magallán: ‘Als advocaat verdedig je mensen, net zoals ik nu op het veld doe’ | ‘Natuurlijk wil hij graag bij Ajax blijven, maar hij wil ook wekelijks spelen’

"Hij is comfortabel aan de bal, passt met twee benen in, zijn aannames zijn goed en hij heeft inzicht." Naast Magallán maakte ook de zeventienjarige aanvaller Lassina Traoré zijn debuut. De Burkinees kwam over van Ajax Cape Town en kon Ten Hag bekoren: "Beiden maken een goede indruk en bevestigen wat we in ze gezien hebben."

Traoré maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Mother City naar Ajax Cape Town en maakt nu dus promotie naar de Eredivisie. Traoré speelde niet één competitiewedstrijd voor de club uit Zuid-Afrika en wordt op De Toekomst herenigd met Leo Thethani en Dean Solomons, die allebei een verleden hebben bij Ajax Cape Town.

 
Ajax
 
Lisandro Magallán
 
Erik ten Hag

>
Florida Cup
Ajax
-
-
(p)
Flamengo
Vrijdag, 11 januari 2019 om 01:00
Meer nieuws
   
08:23
08:23
Theo Janssen: 'Van der Vaart is de beste met wie ik heb samengespeeld'
1
   
08:12
08:12
Klopp spreekt bewondering uit: 'Dit is bijna in recordtijd afgehandeld'
0
   
08:00
08:00
In de wandelgangen: Brazilianen ontvangen City-bod van 55 miljoen euro
1
   
07:48
07:48
'Toen kwam de politie aan de deur, omdat de club het huis niet betaald had'
2
   
07:33
07:33
Mourinho ontkent: 'Ik werd verliefd op die jongen en ik kocht die jongen'
10
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties