Ten Hag is tevreden: 'Onze inschatting is juist geweest'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 07:42

Lisandro Magallán maakte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn officieuze debuut voor Ajax. De centrale verdediger miste in de strafschoppenserie vanaf elf meter tegen Flamengo, maar maakte volgens Erik ten Hag wel een goede indruk. Magallán werd onlangs overgenomen van Boca Juniors.

"Als je spelers scout, moet je ze je in je eigen ploeg voorstellen. Zeker bij een Zuid-Amerikaan (Magallán, red.), omdat ze toch een heel andere stijl van voetballen hebben", vertelt de trainer aan De Telegraaf. "Bij Ajax willen we in balbezit van achteruit bouwen. De eerste dagen onderstreept hij dat onze inschatting juist is geweest."

Meer: Magallán vergeleken met ‘logge olifant’ van PSV: ‘Hij moet wel kans krijgen’

"Hij is comfortabel aan de bal, passt met twee benen in, zijn aannames zijn goed en hij heeft inzicht." Naast Magallán maakte ook de zeventienjarige aanvaller Lassina Traoré zijn debuut. De Burkinees kwam over van Ajax Cape Town en kon Ten Hag bekoren: "Beiden maken een goede indruk en bevestigen wat we in ze gezien hebben."

Traoré maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Mother City naar Ajax Cape Town en maakt nu dus promotie naar de Eredivisie. Traoré speelde niet één competitiewedstrijd voor de club uit Zuid-Afrika en wordt op De Toekomst herenigd met Leo Thethani en Dean Solomons, die allebei een verleden hebben bij Ajax Cape Town.

 
Ajax
 
Lisandro Magallán
 
Erik ten Hag

>
Florida Cup
Ajax
-
-
(p)
Flamengo
Vrijdag, 11 januari 2019 om 01:00
Meer nieuws
   
21:30
21:30
'Erik ten Hag gaf mij een lijstje, de organisatie werd gek van hem'
0
   
21:16
21:16
Pikante overstap naar Engeland wekt woede op: 'Dit zit me enorm dwars'
16
   
21:00
21:00
In de wandelgangen: Jaap Stam wil spits meenemen naar Feyenoord
8
   
20:45
20:45
87-voudig Frans international stopt in 2020: 'Daarna zal ik plaats maken'
8
   
20:33
20:33
Overmars erkent 'moeilijkheid' bij Ajax: 'Dan hebben we al een probleem'
16
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties