'Het is niet zo dat ik als een politie-agentje moest gaan rondlopen'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 08:40

Willem II keerde vrijdag terug van het trainingskamp in Marbella. De nummer twaalf van de Eredivisie bereidt zich voor op de thuiswedstrijd van volgende week zondag tegen NAC Breda en trainer Adrie Koster geeft in De Telegraaf aan dat hij de teugels niet heeft ‘aangetrokken’ na het vorige incident.

De spelers Donis Avdijaj, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Timon Willonreuther werden geschorst voor het duel met FC Emmen. Ze hadden tot diep in de nacht op een hotelkamer gekaart en zouden erg luidruchtig zijn geweest. Koster besloot daarop om het viertal op de tribune te zetten. Er is nu een ‘streep’ gezet onder het gebeurde, zo vertelt de oefenmeester in het interview.

"We vinden dat je je op een bepaalde manier moet voorbereiden op een wedstrijd. Dat hebben we duidelijk aangegeven en daarmee is voor mij de kous af." Extra ‘wachtrondes’ heeft Koster dan ook niet gelopen: "Schei uit zeg. We hebben duidelijke regels en het is niet zo dat ik nu als een politie-agentje moest gaan rondlopen. Dat was niet aan de orde."

Volgens Koster is er wel degelijk ruimte voor ‘ontspanning’: "Ik ging ook één dag in de week lekker op stap. Maar je moet wel weten wanneer dat wel en niet kan. Ook mijn spelers mogen een uitlaatklep hebben, maar je moet ook weten wanneer je je moet focussen op een wedstrijd."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Willem II
 
Adrie Koster

Poll
Denk jij dat Willem II zich dit seizoen gaat handhaven?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties