Pochettino prijst 'inspiratiebron': 'Hij is de encyclopedie van het voetbal'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 09:11

Sir Alex Ferguson liet onlangs op uitnodiging van interim-manager One Gunnar Solskjaer zijn gezicht weer zien op het trainingscomplex van Manchester United. Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino denkt dat het een uitstekende zet is geweest van Solskjaer om de hulp van Ferguson in te schakelen op weg naar de confrontatie van zondag tussen the Spurs en United op Wembley. "Het is fantastisch nieuws, want hij is voetbal", aldus Pochettino vrijdag tijdens een persconferentie.

Pochettino heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een groot bewonderaar van Ferguson is. De voormalig manager van Manchester United wordt door de Argentijnse trainer omschreven als de ‘encyclopedie van het voetbal’. Ferguson meldde zich onlangs weer op Carrington. Het was voor het eerst sinds mei, toen hij met spoed moest worden geopereerd na een hersenbloeding. Bij zijn terugkeer gaf hij volgens Engelse media een indrukwekkende speech aan de selectie van het eerste elftal. "Dat hij nu weer bij de club betrokken is, is voor hem en Manchester ontzettend belangrijk. Hij is een van de personen voor wie ik de meeste bewondering heb. Hij is een inspiratiebron."

De 77-jarige Schot stapte in 2013 na 26 jaar en 38 prijzen op bij Manchester United. Zijn terugkeer op het trainingscomplex heeft de club na het ontslag van José Mourinho goed gedaan. Solskjaer won zijn eerste vijf wedstrijden als manager en volgens Pochettino heeft ook Ferguson een bijdrage geleverd aan dat succes. "Voor de fans van Manchester United, de spelers en de staf, is zijn betrokkenheid van gigantische invloed", aldus Pochettino. "Hij was de beste trainer ter wereld, in de geschiedenis van het voetbal. Het moet geweldig zijn om hem dan weer iedere dag te zien. Het is net alsof je beschikt over een Larousse (een encyclopedie, red.), of een woordenboek."

"Ik weet nog goed toen ik met Kerstmis van mijn ouders een dergelijk cadeau kreeg. Het was een grote schat, een boek waarin je alles kon vinden. Ferguson is de encyclopedie van het voetbal", aldus Pochettino, die aanwezig was bij een van de mooiste momenten uit de loopbaan van Ferguson. Hij zat in het Camp Nou tijdens de legendarische Champions League-finale van 1999, toen Solskjaer in blessuretijd de winnende maakte tegen Bayern München. "Ik weet niet meer hoe we aan kaartjes zijn gekomen", aldus Pochettino, die destijds voor Espanyol speelde. "We zaten op belabberde plaatsen en liepen wat door het stadion. We kwamen uiteindelijk terecht in de skybox van de voorzitter en vonden daar twee plekken. Toen Solskjaer scoorde schreeuwden we het uit. We vierden zijn goal, al weet ik niet waarom. Op dat moment waren we neutraal. Maar de sfeer was geweldig."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Tottenham Hotspur
 
Mauricio Pochettino
 
Alex Ferguson

>
Premier League
Tottenham Hotspur
0
1
Manchester United
Zondag, 13 januari 2019 om 17:30
Meer nieuws
   
11:05
11:05
'Mandzukic laat Man United links liggen en kiest binnenlandse transfer'
0
   
10:52
10:52
Ajax breidt samenwerking uit: 'Duidelijk dat we op hoog niveau werken'
1
   
10:38
10:38
Schreuder haalt Robben en Van Persie aan en wijst Duitsland op toppers
1
   
10:22
10:22
David Luiz: 'Hij is het idool van Messi, dus dan moet hij ook mijn idool zijn'
7
   
10:05
10:05
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties